Jaké budou nové úkoly v Disco Elysium: FC?
i Zdroj: ZA/UM
Novinka Jaké budou nové úkoly v Disco Elysium: FC?

Jaké budou nové úkoly v Disco Elysium: FC?

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

8. 2. 2021 13:03
Reklama

Připravovaná vylepšená edice RPG Disco Elysium s podtitulem The Final Cut nepřinese jen podporu nových platforem a kompletní dabing. Novinkou bude i sada čtyř úkolů, které nemají výrazný vliv na samotný příběh hry, nabízí však komplexnější pohled na všechny čtyři ústřední směry politického smýšlení, které výrazně ovlivňují hlavního hrdinu. Právě o nich se v rozhovoru pro web Push Square rozmluvil scénárista a designér vyprávění Justin Keenan.

Všechny čtyři linky byly prý plánovány už delší dobu, nepodařilo se je však dotáhnout ještě před vydáním původní hry. Nebudou nijak výrazně zasahovat do samotného příběhového pozadí, mají však dotáhnout některé idelogické linie do “uspokojivého konce”. Jednotlivě tak budou zkoumat zákoutí všech politických ideologií dostupných hlavnímu hrdinovi (komunismu, fašismu, moralismu a ultraliberalismu).

Mají být výrazně odlišné a vzájemně unikátní, také se mají vymykat všem úkolům, které známe z původní hry. Samozřejmě budou mít velký dopad na hrdinu jako takového a ovlivnit můžou i hratelnost. Keenan je v tomto ohledu velmi tajemný, naznačil ale, že se v nich setkáme s novými postavami, předměty a může dojít ke změnám ve světě nebo grafickém rozhraní hry.

Disco Elysium: The Final Cut by mělo vyjít v březnu. Pro současné majitele hry půjde o bezplatnou aktualizaci, hra se ale zároveň podívá i na konzole PlayStation a během léta by měly navázat Xboxy s Nintendo Switch.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama