Svět Deathloop vychází z Faerských ostrovů
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Svět Deathloop vychází z Faerských ostrovů

Svět Deathloop vychází z Faerských ostrovů

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

11. 2. 2021 10:19

O střílečce Deathloop mluvíme nejčastěji v souvislosti s hratelností nebo využíváním ovladače DualSense. Hra však přinese také poměrně unikátní vizuální styl, který připomíná šedesátá léta minulého století. A právě o něm více prozradil jeden z vývojářů.

Reklama

Sébastien Mitton dohlíží na vývoj z pozice uměleckého ředitele. Ke hře nabídl několik obrázků, v nichž se Deathloop odráží. Skrze snímky se snaží probudit tu správnou náladu, která se objeví i ve hře. „Tvorba imerzivního herního světa je extrémně náročná a zároveň motivující. V případě Deathloop jsme čerpali inspiraci z knížek, filmů, hudby a skutečných míst,“ vysvětluje.

Svět Deathloop vychází z Faerských ostrovů
i Zdroj: Hrej.cz

Tím skutečným místem jsou Faerské ostrovy, které jsou předobrazem fiktivního ostrova Blackreef. Jako další silný zdroj inspirace uvádí Mitton film The Thing od režiséra Johna Carpentera, ve hře se pokoušel navodit podobnou atmosféru.

Hra měla původně dorazit spolu s konzolí PlayStation 5, došlo ale k odkladu. Pokud vše půjde podle plánu, objeví se Deathloop 21. května, krom konzole od Sony zamíří také na PC.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama