ea-pozehnalo-wing-commanderu
Novinka EA požehnalo Wing Commanderu

EA požehnalo Wing Commanderu

Ondřej Švára

Ondřej Švára

19. 3. 2012 07:31
Reklama

Fanouškovský projekt Wing Commander Saga: The Darkest Dawn dostal od držitele ochranné známky zelenou. Electronic Arts definitivně souhlasilo, aby amatérský příspěvek do legendární vesmírné série Chrise Robertse mohl mezi lidi. Datum vydání je už velmi blízko, Darkest Dawn vychází ve čtvrtek 22. března.

Wing Commander Saga má být skutečně dobrý fanouškovský remake, možná i něco víc. Padesát misí, dvě kampaně a audiovizuální úroveň se sedmdesáti cutcscénami a šedesáti hlasy v dabingu ho plně připojují k tradici audiovizuální úrovně starých Wing Commanderů a zároveň jej pasují na regulérní komerční projekt. Naštěstí však EA svolilo, že hra může vyjít zcela zdarma. "Děkujeme našim fanouškům za trpělivost, se kterou museli obrnit při skutečně dlouhém vývoji této hry a také Chrisi Robertsovi a celému EA za to, že nás tento projekt nechali dokončit," vzkazují takřka v předvečer vydání hry její autoři.

Wing Commander Saga bylo ve vývoji neuvěřitelných deset let a má být podle autorů hrou, která naváže na typickou hratelnost staré série. Zcela nový příběh se silnými odkazy na minulost startuje někde mezi druhým a třetím dílem Wing Commanderu a těšte se v něm na útočné, eskortní i ochranářské mise. Pouze díky modernějším technologiím budou nyní bitvy ve Wing Commanderu vypadat o něco spektakulárněji. Válečné scifi z perspektivy zkušeného vesmírného pilota ještě nikdy nevypadalo tak dobře, podívejte se na trailer. Hra tvořená na Freespace 2 enginu má přitom běžet naprosto plynule takřka bez ohledu na hardwarovou konfiguraci počítače.

Wing Commander Saga: The Darkest Dawn vychází na PC a portů by se měli dočkat také majitelé Maců a počítačů běžcících na Linuxu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama