Mezi hráči bují misogynie. Ženy nejsou v online hrách vítány, ukazuje odvážný průzkum
i Zdroj: Pexels
Valorant Novinka Mezi hráči bují misogynie. Ženy nejsou v online hrách vítány, ukazuje odvážný průzkum

Mezi hráči bují misogynie. Ženy nejsou v online hrách vítány, ukazuje odvážný průzkum

Jakub Fišer

Jakub Fišer

5. 12. 2022 16:05 2

Feministické uskupení Women in Games Argentina zveřejnilo video vlastního průzkumu, jak lidé reagují na ženské spoluhráčky v online kláních. Situace je zřejmě horší, než by vás mohlo napadnout.

Reklama

  • Online hry mohou být pro mnohé extrémně toxickým prostředím
  • V posledním průzkumu to ukazuje organizace Women in Games Argentina
  • Jejich figurant hrál Valorant se změněným hlasem na ženský a dočkal se silné kritiky jen kvůli pohlaví, které v tu chvíli reprezentoval

V rámci projektu #SwitchVoices organizace Women in Games Argentina provedla sérii průzkumů v online FPS akční hře Valorant. Do průzkumu se zapojili jen muži, pomocí speciální technologie jim ale byl v rámci hlasového chatu změněn hlas na ženský.

Co následovalo po tom, co figurant promluvil v hlasovém chatu ženským hlasem, překvapilo i zadavatele průzkumu. Část spoluhráčů hlasový chat přerušují a radí „ženské hráčce“ hru smazat a raději odinstalovat, aby nic nezkazila.

Objevují se však i prvoplánově misogynní a urážlivé výkřiky, založené na sexistických stereotypech: že ženy by měly zůstat v kuchyni a nehrát „mužské hry“. Vrcholem byly však vyloženě nenávistné projevy, vybízející například k zabíjení žen.

Vše je zachyceno na videu, které je sice ve španělštině, můžete si ale zapnout anglické titulky, které jsou poměrně přesné a ilustrativní.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama