Článek Recenze Razer Viper 8K, dražšího hada pro hbité pohyby

Recenze Razer Viper 8K, dražšího hada pro hbité pohyby | Kapitola 2

Radek Raudenský

Radek Raudenský

2. 6. 2021 12:55

Seznam kapitol

1. BALENÍ A VZHLED 2. POUŽITÍ A ZÁVĚR

Stejně jako všechen ostatní hardware se i myši stále posouvají kupředu. Trh se začíná soustředit na nižší hmotnost, je tak nutné opět přijít s něčím originálním. Jednu z novinek přináší přední výrobce Razer.

Reklama

FUNKCE A POUŽÍVÁNÍ

Nejdříve si odbudeme proklamovanou ultrarychlou odezvu, kterou Razer prezentuje už v názvu myši. Od recenze Corsair Sabre Pro se ve ně nic nezlomilo – i když jde o velice zajímavou funkci, pro kterou bylo zcela jistě nutné vyvinout pokročilou technologii, pro běžného hráče jde o věc, kterou při hraní téměř nepostřehne. Rozdíl mezi odezvou tisíckrát a osm tisíckrát za sekundu je zkrátka tak miniaturní, že při zvážení nevýhod, které přináší, se spíše nevyplatí. Nevýhodou je celkem značný úbytek výkonu, který byl znát i u naší sestavy (LYNX Grunex SuperGamer +). Ve výsledku je pohyb myši spíše trhavý a při hraní jsem byl prostě donucen přepnout na nižší frekvenci. Dál jsem se tak musel soustředit na jiné přednosti.

Recenze Razer Viper 8K, dražšího hada pro hbité pohyby
i Zdroj: Hrej.cz

Těch je hned několik. Viper přináší moderní formuli, snaží se tedy o pokud možno maximální snížení hmotnosti. Samotná myš má pouhých 71 gramů,  je tedy opravdu lehoučkým kouskem, bohužel ale při této hmotnosti o to více cítíte jakékoliv drhnutí – včetně tažení kabelu. Jak už sem zmínil, i když se Razer chlubí „Speedflex“ kabelem, je to stále v zásadě „obyčejný“ opletený kabel, který občas o něco zavadí nebo se tře o podložku. Faktem ale je, že myška je v ruce opravdu lehoučká, velice hbitá a vhodná hlavně pro střílečky. 

Další výhodou jsou spínače. Ty jsou vlastní výroby a klikání je velice příjemné, okamžité a přináší dobrou odezvu. K tomu můžeme připočíst i velice dobrý senzor a nastavení nadzvednutí, které zamezuje zbytečným přehmatům. 

Recenze Razer Viper 8K, dražšího hada pro hbité pohyby
i Zdroj: Hrej.cz

ZÁVĚR

Razer Viper 8K se sice chvástá dotazovací frekvencí osmi tisíc Hz, ve skutečnosti jsem ale tuto funkcionalitu ani neměl potřebu využívat a u náročnějších her zvýšená spotřeba výkonu spíše vadila. Viper naštěstí přináší i jiné přednosti a nevsadil vše na frekvenci. Myška je lehká, hbitá, nabídne elegantní vzhled a nakonec i prestiž. Není žádným tajemstvím, že je Razer takovým Applem mezi herními produkty, tudíž si za Viper 8K připlatíte. Na czc.cz je dnešní recenzovaný kousek k dostání za 2 599 korun, což je už slušná cenovka, za kterou budou mířit zejména fanoušci tří zkřížených hadů, kteří ví, že od Razeru lze očekávat kvalitu. 

První
Poslední
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama