Tvůrci zveřejňují zdrojové kódy Postalu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Tvůrci zveřejňují zdrojové kódy Postalu

Tvůrci zveřejňují zdrojové kódy Postalu

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

30. 12. 2016 09:55
Reklama

Série Postal má za sebou barvitou minulost plnou kontroverze, bezpředmětného násilí, krve a jednoho kritiky velmi nedoceněného filmu. Před nedávnem na Steam dorazila aktualizovaná verze prvního dílu, který ještě nebyl tou pravou FPS akcí, ale izometrickým dobrodružstvím plným chaosu a zkázy. A právě tento díl také nově mohou všichni kreativní hráči zkoumat až na kost – ven se totiž dostávají původní zdrojové kódy hry.

Všichni zvědaví hráči tímto dostávají unikátní příležitost nahlédnout do historie jedné násilné kapitoly videoherního průmyslu. Původní Postal vyšel v září roku 1997 a jedná se tak o náhled na již téměř 20 let staré dobrodružství. Těžko tedy v tomto díle pohledat cokoli z nových a moderních postupů, minimálně indie vývojáři by však v tomto kousku mohli nalézt zajímavou inspiraci a mohou se i podívat na to, jak k tvorbě hry před takřka dvěma dekádami přistoupili tehdy začínající vývojáři z týmu Running With Scissors. Zdrojové kódy vytvořené v jazyce C++ si můžete prohlédnout na pro podobné účely vytvořeném serveru Bitbucket.

Vedle toho si tým ve zveřejněné tiskové zprávě pochvaluje chování komunity a s nostalgií vzpomíná na zákazy šíření jejich titulu hned ve 14 zemích světa, na první žaloby směřující na jejich hlavy a na další nezapomenutelné okamžiky spjaté s historií série. Tím největším přínosem je však pro tvůrce prý neutuchající podpora komunity, jež se okolo hry a celkově okolo této série za ony dvě dekády značně rozrostla. A tuto také tým s hlasitým mrkáním vyzývá k vytvoření portu hry i pro další platformy, zejména pro Dreamcast. Tak uvidíme, svět je plný lidí s netradičními nápady a se spoustou volného času, takže proč ne, co říkáte?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama