Vyzvedněte si remake Dear Esther. Úspěšná adventura slaví deset let
i Zdroj: Hrej.cz
Dear Esther Novinka Vyzvedněte si remake Dear Esther. Úspěšná adventura slaví deset let

Vyzvedněte si remake Dear Esther. Úspěšná adventura slaví deset let

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

15. 2. 2022 09:00

Průzkumná adventura Dear Esther, jež prvně vzniklo jako modifikace hry Source a posléze jako samostatná hra, je zdarma po dosažení 10. narozenin. Dostupná je edice Landmark, v níž se hra dočkala předělání do enginu Unitu v roce 2017. Čas na vyzvednutí máte na Steamu do zítřejších 16:00.

Reklama

  • Na Steamu je momentálně rozdáván remake Dear Esther
  • Akce navazuje na 10. výročí původního titulu
  • Čas na vyzvednutí máte do 16:00 dne 16.2.

Dear Esther: Landmark Edition vzniklo pod rukami týchž vývojářů, kteří nám o dva roky dříve přinesli Everybody's Gone to the Rapture. V určitém směru je lze brát za vzájemnou inspiraci. Oba tituly se pyšní mystériem a znepokojením z tragického osudu světa, současně však také klidem, samotou a smyslem pro detail, jež ve svém spojení dávají vyniknout silnému narativu.

Co rovněž potěší, je i smysluplná herní doba. Dokončení celého děje zabere pod tři hodiny, čímž se hra rozhodně řadí do ranku kratších titulů. Možným záporem se tak stává zejména převaha chození, jež se zde projevuje na úkor "skutečné" hratelnosti.

Rozdávaný remake vedle obligátního posunu ve vizuálu přináší i remasterované audio a původně chybějící režim režisérského komentáře. Jeho přidaná hodnota je samozřejmě patrná už z názvu. Vedle průzkumu ostrova neseného poklidnou hudbou bude vaším uším dělat společnost i komentář vývojářů z The Chinese Room o jeho vytvoření.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama