zeno-clash-the-pit-dlc
Novinka Zeno Clash: „The Pit“ DLC

Zeno Clash: „The Pit“ DLC

Marek Král

Marek Král

1. 7. 2009 12:56 1
Reklama

Kdo by dnes neznal Zeno Clash? Nominovaného finalistu letošní IGF v kategorii za „Vynikající výtvarné zpracování“. Hru, která zacílila na hráče s chutí se v arénovitých bitkách pořádně vyblbnout. Zeno Clash je vpravdě zapamatovatelný: rychlé dynamické souboje, nezkrotný barvitý svět spolu s roztodivnými postavami, jaké jsme jinde snad ani neviděli. A že si budeme Zeno Clash pamatovat i nadále? ACE Team nás utvrzuje, že ano. Minulý víkend totiž vypustili do světa nový stahovatelný obsah jménem The Pit, tedy Jáma. „Ta sestává sice jen ze tří nových challenge úrovní, ale každá vás zabaví déle, jak kombinace dvou challenge úrovní z původní hry. ACE Team rovněž dokazuje, že umí servírovat mnohem nápaditější level design,“ cituji Anthony Burcha ze serveru Destructoid, který nový DLC zkoušel.

I z videa je patrné, že staré dobré mlácení nám zůstalo. Rozdíl nastává v dynamice samotného boje. Zatímco v původní hře jste museli vymlátit celou úroveň a pak jste mohli pokračovat dál, The Pit je konceptem věže, sestávající z několika pater, jež se v daných intervalech propadávají. To znamená, že např. v prvním patře stihnete zbít jednoho dva oponenty, pak se s vámi patro propadne a vy bijete další. S každým patrem se počet nepřátel zvedá. Vertikálnější pojetí celé Jámy je pochopitelně legrace, ačkoli i to má svoje úskalí: nepřátelům se po dopadu (třeba i z opravdu velké výšky) neodečítá zdraví, ale vám pokaždé ano. Což může být v některých okamžicích dost frustrující.

Majitele původní hry potěší, že The Pit je zcela zadarmo a dá se stáhnout skrze Steam. Nemajitele původní hry potěší zase fakt, že ACE Team od minulého týdne svou hru zlevnil. Z počátečních 19.99 € se dá dnes Zeno Clash pořídit za pohodových 11.99 €, tedy 312 korun českých. A to už se fakt vyplatí.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama