odpoved-running-with-scissors-j-thompsonovi
Novinka Odpověď Running With Scissors J.Thompsonovi

Odpověď Running With Scissors J.Thompsonovi

sleepless.

sleepless.

18. 1. 2006 16:42
Reklama

Nedávný případ útoku jednoho šílence v moskevské synagoze zase ukázal, že nejenom v médiích nehrají ani tak roli fakta, jako spíše způsob jejich interpretace. Onen útok, jehož hlavním aktérem byl antisemitsky smýšlející mladík Alexander Koptesev, se na virtuální stránky herních serverů dostal jenom proto, že se otec útočníka mimoděk zmínil o tom, že jeho syn trávil spoustu času hraním kontroverzní FPS Postal 2. Fakt, že onen mladík studoval antisemitskou literaturu a jeho názory byly již delší dobu poněkud na hraně, bohužel jako obvykle zapadl. Odpovědnost za celou smutnou událost byla jistými omezenci okamžitě hozena na Postal 2.

Celé kauzy se samozřejmě chytl známý exhibicionista a snad i právník Jack Thompson, který se jako obvykle jal sepisovat email, jež následně rozeslal nejenom médiím, ale i řadě organizací, které se jakýmkoli způsobem snaží regulovat obsah her, jejich prodej a podobně. Obsah jeho mailu byl tradičně plný ostrých výrazů, desinformací a dosti odvážných obvinění směřovaných vůči FPS Postal, respektive proti tvůrcům této hry z nezávislé společnost Running With Scissors. Ti se však tentokrát nenechali do celé věci jen tak zatáhnout a vydali oficiální prohlášení, v němž se vůči štvavým aktivitám páně Thompsona ostře ohrazují. Doslova se v něm například píše, že přetvářka a proti hrám zaměřený fanatismus nebyly nikdy v chování Jacka Thompsona tak jasně zřetelné jako nyní. Pan Thompson prý zcela ignoruje fakt, že byl útočník ovlivněn četbou antisemitsky zaměřené literatury, což je samozřejmě naprostá pravda. Vysvětlujte to však tomu floridskému ...právníkovi.

Running With Scissors dále ve svém prohlášení vyjádřili své sympatie k obětem útoku a prohlásili, že i přes svůj ne zrovna optimální mediální obrázek stojí pevně za názorem, že když už násilí, tak jedině ve videohrách a ne na ulicích. Násilí v běžném životě je naprosto neakceptovatelné a tvůrci nepřejí nikomu nic zlého, navzdory aktivitám pana Thompsona, který se snaží o pravý opak a šíří klamavé a nenávistné informace nejenom o Running With Scissors, ale celém herním průmyslu. Na závěr oficiálního prohlášení přišla jako už několikrát charakteristika titulu Postal 2, který je podle tvůrců sociální parodií, která nemá za cíl dělat z lidí vrahy a násilníky. Plné znění oficiálního prohlášení RWS je k dispozici na této stránce, tak si jej přečtěte a pak si to sami v hlavě srovnejte.


 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama