vysledky-hospodareni-ncsoftu-tajny-projekt
Novinka Výsledky hospodaření NCSoftu + tajný projekt

Výsledky hospodaření NCSoftu + tajný projekt

sleepless.

sleepless.

14. 2. 2006 14:51
Reklama

Korejská společnost NCSoft se dnes velmi ráda pochlubila s výsledky svého hospodaření za účetní rok 2005, který pro ni skončil 31. 12. 2005. Operační zisk a příjmy před zdaněním sice oproti fiskálnímu roku 2004 poklesly o 21, respektive 13 procent, ale celkové tržby za rok 2005 zase posílily o celých 17 procent. Na dobrých hospodářských výsledcích NCSoftu se společnými silami podílely všechny v současnosti provozované MMO tituly, přičemž nejvíce se i přes své stáří dařilo titulům Lineage 2 a Lineage, s nimiž NCSoft počítá i do budoucna jako s největšími želízky v ohni co se tržeb týče. Docela dobře si však vedly i tituly City of Heroes, City of Villains a hlavně Guild Wars, kterým se logicky dařilo hlavně v Evropě a severní Americe, kde NCSoftu oproti fiskálnímu roku narostly tržby o 37 procent (severní Amerika) a 22 procent (Evropa).

Pro fiskální rok 2006 (tedy ten co zrovna běží) počítá NCSoft s dalším růstem tržeb, přičemž nejvíce by se na nich měl 53 procenty podílet domácí jihokorejský trh, 30 procenty Evropa a severní Amerika, 10 procenty Japonsko a 7 procenty zahraniční honoráře. Co se jednotlivých titulů týče, tak vedení společnosti nejvíce věří titulu Lineage 2, který by měl zajistit 29% tržeb, dále pak Lineage (27%), Guild Wars (13%), City of Heroes/Villains (10%), nové hry by měly zajistit 14% tržeb a 7% procent snad NCSoftu přijdou z jiných zdrojů.

Zmínku ještě zaslouží aktuální fáma, podle níž společnost NCSoft hodlá ještě tento měsíc představit veřejnosti zbrusu nový titul, který údajně nebude (na rozdíl od ostatní produkce této korejské společnosti) MMO ani MMORPG, ale půjde o single/multiplayer produkt menších proporcí a bude určen spíše běžným hráčům, než nadšencům trávícím u své oblíbené hry několik desítek hodin týdně. Další info je k dispozici v tomto článku.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama