loki-nove-info-a-ukazky-ze-slibneho-akcniho-rpg
Novinka Loki – nové info a ukázky ze slibného akčního RPG

Loki – nové info a ukázky ze slibného akčního RPG

sleepless.

sleepless.

3. 3. 2006 14:20
Reklama

Akční RPG Loki je bez jakýchkoli pochyb doposud nejambicióznější projekt, na němž kdy tvůrci z francouzského týmu Cyanide Studios (známí především díky svým netradičním sportovním simulacím a manažerům) pracovali. Podle dostupných informací jde o dílko epické nejenom svým příběhem, ale i rozsahem. Hráč bude mít na výběr ze čtyř druhů bojovníků – skandinávský barbar, bojovný Řek, mocný egyptský mág a aztécký šaman. Každý z nich bude disponovat jinými vlastnostmi a dovednostmi, což se však jaksi očekává. Přístup k magii sice budou mít pouze dva z nich (Egypťan a Azték), ale zbylí dva to zase vynahradí svojí silou a speciálními bojovými technikami. Jakmile si hráč rozmyslí, která postava se mu nejvíce zamlouvá, tak se bude moci pustit do hraní hlavní kampaně, nebo se vrhne přímo do multiplayeru.

Hlavní kampaň je příběhová a hráč se v jejím rámci bude snažit zastavit egyptského boha Setha, který se rozhodl provézt expanzi z říše mrtvých a jde na to nesmírně fikaně. Cestuje skrze různá časová období a upravuje průběh některých známých mytologických událostí, tak jak se mu to hodí. Hráč nemá  jinou volbu než jej následovat a všecko po něm napravovat. Díky tomu si prožije řadu známých vikingských, řeckých, egyptských i aztéckých bájí a pověstí na vlastní kůži. Bude se účastnit například  bitvy o Tróju, zažije Ragnarok a tak dále. Hlavně se však v jednotlivých epochách setká s celou řadou mytologických postav, mezi něž patří například Achilles, Minotaurus, Fenril, nebo Thor. Celkově by mělo být ve hře k dispozici přes 100 odlišných nepřátel, což je docela solidní číslo.

Ještě zajímavěji však zní informace o tom, že se budou jednotlivé úrovně, předměty a questy (kromě těch hlavních) při každé nové hře generovat. Příběh bude samozřejmě vždy stejný, ale jinak by měla být každá hra naprosto unikátním zážitkem, který bude umocněn možností upravovat zbraně a podporou kooperativního multiplayeru. Vedle něj hra nabídne i tradiční PvP multiplayer boje v online aréně. Hra měla sice původně vyjít už letos na jaře, ale tvůrci tak nějak v průběhu vývoje zjistili, že se to nedá stihnout, takže termín vydání posunuli až na září letošního roku. To sice stále zní jako nedosažitelný termín, ale třeba se dočkáme příjemného překvapení. Zatím se musíme spokojit se sadou nových screenshotů, které pochází z právě spuštěné teaser homepage.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama