nove-informace-o-co-op-akci-left-4-dead
Novinka Nové informace o co-op akci Left 4 Dead

Nové informace o co-op akci Left 4 Dead

sleepless.

sleepless.

11. 1. 2007 10:29
Reklama

Jakýkoli projekt, na němž se podílí společnost Valve, nebo alespoň osoba s Valve nějakým způsobem zapletená, budí logicky zájem veřejnosti. Jinak tomu není ani v případě kooperativní hororové single/multiplayer akce Left 4 Dead od týmu Turtle Rock Studios, který s Valve spolupracuje už dlouhá léta (členové Turtle Rock jsou odpovědní za AI botů a NPC postav v několika Valve hrách). Ta zatím nebyla oficiálně představena, byť už je z ní k dispozici docela pěkný filmeček. Všechny informace o Left 4 Dead, které jsou zatím k dispozici, tedy pochází z preview v papírových magazínech. Naštěstí se nyní na GameSpotu objevilo Q&A s vývojáři, které přináší další várku čerstvých informací.

Z informací, které jsou v Q&A uvedeny vyplývá, že bude Left 4 Dead kooperativní survival horor akce, kde musí čtveřice přeživších uprchnout z města. V cestě jim budou stát hordy infikovaných lidí a zombíků, které lze překonat pouze tehdy, když budou členové oné malé skupinky spolupracovat. Jakmile se někdo pokusí opustit město na vlastní pěst, tak má 99procentní naději na to, že nepřežije. Hra je zasazená do lokací, které připomínají současné severoamerické metropole, které jsou však změněné k nepoznání všudypřítomnou činností zombíků. Kromě města se hráč, či spíše hráči podívají v rámci čtyř hlavních kampaní i do venkovských oblastí, kde na ně čeká řada hodně nepříjemných překážek, o setkání s různými bossáky ani nemluvě.

Hratelnost Left 4 Dead je postavena na spolupráci všech čtyř postav a účelném využívání jejich schopností. Na začátku mají všechny postavy k dispozici stejné schopnosti i zbraně a je pouze na hráči, jak další vývoj postav nasměruje, aby z nich vznikl dokonale spolupracující tým. Naproti tomu nepřátelé, kterým bude hrdinská čtveřice čelit, jsou rozděleni do několika tříd a speciálními schopnostmi tedy disponují, což bude hrát významnou roli v multiplayer kláních. Právě v multiplayeru si totiž zahrajeme i za „infikované“, což by měl být docela zajímavý zážitek, přinejmenším zpočátku. Místo zbraní budou hráči v kůži infikovaných používat různé útoky typu zvracení nakažené krve, přitažení protivníka několikametrovým jazykem a tak dále. Infikovaní samozřejmě nemohou používat předměty a jejich obrana je slabá. Jejich síla je však v množství. Jakmile je jeden odpraven, tak jej hned nahradí další. Hraní za infikované v multiplayeru tak bude zcela odlišné, než hraní za lidi, kteří mohou a budou používat zbraně a předměty.

Jak bude fungovat kooperativní i klasický týmový multiplayer je naprosto jasné. Otázkou zůstává, jak bude fungovat kooperativní singleplayer? Kdo se postará o ovládání zbylých tří členů týmu? Odpověď je jednoduchá – nová generace AI technologie od Turtle Rock Studios. V zásadě jde o notně vylepšenou verzi AI z posledních CS titulů. Co se zbraní týče, tak hra po vydání nabídne klasiku v podobě loveckých zbraní, pistolí, chybět nebude brokovnice, bomby a zbraně hromadného ničení. Tvůrci přitom už nyní chystají nové zbraně, které hráčům nabídnou (asi ne zadarmo) po vydání hry společně s dalším novým obsahem, PC verze hry Left 4 Dead by měla vyjít v první polovině tohoto roku a Xbox 360 verze pak nejpozději na konci tohoto roku.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama