bombove-utoky-v-second-life
Novinka Bombové útoky v Second Life

Bombové útoky v Second Life

sleepless.

sleepless.

25. 2. 2007 11:39 6
Reklama

Série excesů, k nimž došlo v uplynulém roce v rámci virtuálního světa trendového titulu Second Life, prý vyděsila jednoho z dlouhodobých hráčů (což znamená, že hrál Second Life v dobách, kdy o hře vědělo tisícovek lidí a nebyl to nástroj politické, komerční a jiné propagandy, kterým je z velké části dnes) natolik, že se rozhodl protestovat, byť trošku zvláštním způsobem.

Marshal Cahill (což je člověk o němž je tu řeč) se, jako samozvaný zástupce Second Life Liberation Army, rozhodl upoutat pozornost tvůrců Second Life z týmu Linden Labs, aby jeho Osvobozenecké armádě poskytli možnost ovlivňovat další vývoj a tím i podobu Second Life skrze volební systém. „Obyvatelé světa by měli mít možnost spolupodílet se na jeho správě a fungování“ prohlásil Cahill, načeš VIRTUÁLNĚ odpálil dvojici bomb – jednu před virtuálním obchodem společnosti American Apparel a druhou před virtuální prodejnou značky Reebok.

Tento, pro někoho možná poněkud přehnaný, akt je jen dalším z mnoha důkazů o tom, že už Second Life není dávno jen hra, ale spíše virtuální svět sám pro sebe. Myslíme virtuální svět v pravém slova smyslu, který se navíc čím dál tím víc podobá světu skutečnému – jde o kotlík, kde se v pořádně horké lázni misí politika, komerce, extremismus, umění a v neposlední řadě názory stále většího množství lidí, kteří si nejsou ochotni připustit, že jediné právo, které ve skutečném i virtuálním světě mají, je boj o vlastní přežití. Všechno ostatní je už jenom nástavba.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama