interplay-prodal-fallout-ip-bethesde
Novinka Interplay prodal Fallout IP … Bethesdě

Interplay prodal Fallout IP … Bethesdě

sleepless.

sleepless.

13. 4. 2007 06:34
Reklama

Vyloženě ránu do zad dnes dostala řada skalních fandů Fallout série, kteří se ještě nesmířili s tím, že třetí díl vyvíjí společnost Bethesda. Nějakým zázrakem ještě stále přežívající společnost Interplay totiž Bethesdě prodala za 5 750 000 dolarů celou Fallout licenci, s níž si tak Bethesda může dělat co chce. Je totiž zcela v jejích rukou. Dohoda o prodeji Fallout IP Bethesdě byla podepsána 4. dubna a v platnost vešla 9. dubna, jak je uvedeno v tomto dokumentu. Platba výše uvedené částky byla rozdělena na tři fáze, přičemž finální částka ve výši 1 800 000 bude na konto Interplaye převedena v průběhu třetího čtvrtletí tohoto roku.

Ve světle výše uvedených informací by se mohlo zdát, že s prodejem Fallout IP došlo k pohřbení plánů na Fallout MMOG, které skrze zprávu pro SEC vyšly najevo v polovině prosince minulého roku. Naštěstí, nebo taky bohužel si společnost Interplay současně s prodejem licence zajistila od Bethesdy práva na vývoj a provozování Fallout MMOG, o němž se více dozvíte v této novince. Podmínky, za nichž byla licence pro vývoj Fallout MMOG Interplayi poskytnuta, jsou však docela přísné.

Interplay musí například začít s vývojem Fallout MMOG do jednoho roku od uzavření dohody, což znamená nejpozději do 9. dubna 2008. No a do té doby si musí navíc Interplay musí zajistit financování vývoje, minimálně ve výši 30 000 000 dolarů. Ke spuštění Fallout MMOG pak musí dojít do čtyř let od zahájení vývoje, takže nejpozději do 9. dubna 2012. Pokud Interplay tyto podmínky nesplní, tak o licenci okamžitě přijde. Pokud se však nějakým zázrakem podaří Fallout MMOG vytvořit, spustit a přinejmenším 3 měsíce provozovat, tak bude Interplay platit Bethesdě 12 % podíl ze všech tržeb a poplatků.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama