soucasnost-a-ruzovejsi-budoucnost-vanguard
Novinka Současnost a (růžovější?) budoucnost Vanguard

Současnost a (růžovější?) budoucnost Vanguard

sleepless.

sleepless.

1. 5. 2007 08:45 1
Reklama

Tvůrci z týmu Sigil Games Online a společnost SOE měli se spuštěním MMORPG Vanguard: Saga of Heroes přinejmenším rok počkat. Tvrdili jsme to už před launchem po dojmech z betatestu, tvrdili jsme to i po spuštění hry a tvrdit to budeme i nadále....a ne sami. V hodně dlouhém postu o budoucnosti Vanguard na oficiálním fóru to přiznal i CEO Sigil Games Online Brad McQuaid, když napsal, že byl Vanguard spuštěn s HW požadavky, jež byly na leden 2007 příliš vysoké. McQuaid se v následujícím odstavci zabývá tím, jak by měl vypadat ideální hardware pro plynulé hraní Vanguard a přidává svůj předpoklad, že na konci roku už by HW požadavky hry neměly být žádný problém, na čemž se má podílet hlavně rozšiřování OS Windows Vista, který sám potřebuje výkonný HW.

Nejenom vysoké HW nároky, ale i špatný marketing a ještě horší pověst se podílí na tom, že počet hráčů Vanguard: SoH je podle McQuaida i SOE nižší, než se původně čekalo. Neznamená to však, že by byl Vanguard už nyní na odpis, naopak. SOE i Sigil vidí ve Vanguardu velký potenciál, který se pokusí prodat díky užší vzájemné spolupráci. McQuaid naznačuje, že se v současnosti probíhající jednání mezi SOE a Sigil Games Online vyvíjí velmi dobře. Odmítá však odpovědět na vlastnoručně položenou otázku, zdali se jednání týkají koupe týmu Sigil Games Online společností Sony Online Entertainment. Jisté je v této chvíli pouze to, že budou oba dva subjekty do budoucna pracovat na tom, aby napravily pokřivenou pověst titulu Vanguard: SoH. Spousta hráčů si jej totiž ani nevyzkouší v domnění, že jde o třetí Everquest

McQuaid se v jednom z dlouhých odstavců svého postu zaobírá rozborem současné situace na trhu s MMO hrami s ohledem na možnosti, které by se měly/mohly do budoucna Vanguardu naskytnout. Neustále přitom zmiňuje dvě hry – World of Warcraft a LOTR Online. McQuaid předpokládá, že WoWkem znudění hráči si půjdou nejdříve vyzkoušet LOTR Online, hlavně kvůli známé značce a pověsti velmi lehce přístupné hry. Zároveň však počítá s tím, že zbude spousta hráčů, kteří se po WoWku budou chtít zabavit jinde a zakotví u Vanguardu. No a právě počet těchto hráčů se budou SOE a Sigil snažit maximalizovat skrze re-launch, tedy jakýsi druhý pokus o spuštění, Vanguard: SoH, k němuž by mohlo dojít na přelomu tohoto a příštího roku. K tomu však bude zapotřebí výše nastíněná bližší spolupráce SOE a Sigil, na níž se v současné době pracuje.

McQuaid se zmínil i o konkrétních plánech do budoucna, co se nového obsahu pro Vanguard týče. Hovoří o plánech na vydání nativního 64bit Vanguard: SoH klienta, ale i DX10 verze Vanguard: SoH. Nechybí ani zmínka o prvním datadisku, s nímž se dá počítat v první polovině příštího roku. Datadisk by měl přidat stavění měst po vzoru realtime strategií, souboje lodí, nové PvP arény, nové (vzhledově odlišné) oblasti a tak dále. Zkrátka a dobře, hráči Vanguard: SoH se nemusí bát, že to jde s jejich hrou úplně do kopru. Počet hráčů prý stoupá. Sice trošku pomaleji než se očekávalo, ale stoupá. Navíc jde zde snaha dát věci v průběhu dalších let do pořádku, která snad SOE a Sigil Games Online neopustí. No a na závěr si samozřejmě nemůžeme odpustit důrazné doporučení, aby si angličtinou vládnoucí hráči přečetli celý post Brada McQuaid sami. Jde o hodně zajímavé čtení.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama