navrat-na-ostrov-pokladu-info-o-stavu-lokalizace
Novinka Návrat na Ostrov pokladů – info o stavu lokalizace

Návrat na Ostrov pokladů – info o stavu lokalizace

sleepless.

sleepless.

14. 5. 2007 09:43 1
Reklama

V polovině března oznámená česká verze adventure Návrat na Ostrov pokladů (recenze původní anglické verze je k dispozici tady) vyjde podle aktuálních informací zhruba o měsíc později, než bylo původně oznámeno. Namísto poloviny května se tak hra na pultech tuzemských obchodů objeví až v polovině června, když nabídne anglický dabing a české titulky. Pro zájemce tu máme navíc od Petra Ticháčka screenshoty z CZ verze a informace o tom, jak lokalizace Návrat na Ostrov pokladů probíhá.

Česká verze adventury Návrat na Ostrov pokladů (v originále Destination: Treasure Island), pocházející z dílny francouzského týmu Kheops Studio, dospěla do fáze beta. Hra prošla prvním testem, který neodhalil žádné technické nedostatky. Jako již tradičně ovšem došlo k úpravě nepatrného množství textu tak, aby co nejlépe zapadl do konkrétních herních situací. Z testu české betaverze pocházejí také dodané screenshoty.

K překladu hry bylo tradičně přistupováno s maximální zodpovědností. Jeho autor nastudoval románovou předlohu hry v obou oficiálních českých překladech (Poklad na ostrově / Ostrov pokladů) stejně jako odbornou kritiku obou překladů, z níž vycházel při volbě co nejvhodnější terminologie. Větší ohled, a to i co se stylistiky týče, byl nicméně brán na známější a dle kritiky povedenější verzi knižního překladu Poklad na ostrově od Hany Šnajdrové.

No a poněvadž Návrat na Ostrov Pokladů není jedinou adventurou od Hypermaxu, která se dočká lokalizace do češtiny, tak pro vás máme informace o tom, jak se počešťování dalších kousků vyvíjí

Sherlock Holmes Procitnutí: lokalizace dokončena, hra se právě dostává do obchodů.
Runaway 2: Želví sen: překlad dokončen, probíhá testování. Datum vydání: červen 2007.
Paradise: překlad dokončen, probíhá testovaní. Datum vydání: červen 2007.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama