vysledky-hospodareni-ea-spore-porad-q2-2008
Novinka Výsledky hospodaření EA, Spore pořád Q2 2008

Výsledky hospodaření EA, Spore pořád Q2 2008

sleepless.

sleepless.

2. 8. 2007 07:53
Reklama

Tržby společnost Electronic Arts za první kvartál (duben - červen) účetního roku 2008 dosáhly částky 395 milionů dolarů, což je o čtyři procenta méně než ve stejném období minulého roku, kdy EA utržila 413 milionů dolarů. No a jestliže tržby EA meziročně poklesly, tak došlo k navýšení ztráty. Ta v prvním čtvrtletí účetního roku dosáhla částky 81 milionů dolarů, zatímco v prvním kvartále tohoto účetního roku se vyšplhala na 132 milionů dolarů.

Mezi tituly, které se na dosažená výše uvedených čísel podílely největší měrou, patří Harry Potter a Fénixův řád, Command & Conquer 3 Tiberium Wars, The Sims 2 Pets, Need for Speed Carbon a The Sims 2.

Navzdory výše zmíněným výsledkům hospodaření EA navýšila předpoklad očekávaných tržeb za účetní rok 2008 na částku 3.2 – 3.5 miliardy dolarů. EA totiž věží úspěchu svých podzimních a zimních titulů mezi nimiž se nachází i 10 zbrusu nových IP - Boogie, EA Playground, Army of Two, SKATE, Warhammer Online, The Simpsons Game, Smarty Pants, Wii hra od Spielberga, Rock Band a Crysis.

EA však stejným způsobem vsází i na nové tituly ve svých tradičních sériích - Need for Speed: ProStreet, MySims, Medal of Honor Airborne a předpokládaný úspěch započaté asijské expanze, která prozatím vyústila v nákup 15ti procentního podílu v čínské společnosti The9 Limited a 19ti procentního v jihokorejské společnosti Neowiz. Ve spolupráci s Neowiz přitom EA chystá online only Battlefield titul a v současnosti už provozuje sportovní titul FIFA Online, který je 10. nejpopulárnější online PC hrou v Jižní Koreji. No a prostřednictvím The9 Limited se EA chystá FIFA Online uvést i v Číně.

V průběhu rozpravy s analytiky, která se konala po zveřejnění výsledků hospodaření za Q1 2008, potvrdil prezident EA John Riccitiello, že se sice očekávaný titul Spore ve zprávě pro akcionáře nevyskytuje, ale EA pořád počítá s tím, že vyjde někdy v průběhu března, dubna či května roku 2008. Riccitiello pak dodal, že Spore patří k těm převratným titulům, které se objeví jednou za 3,5 – 7 let a pokud bude třeba někdy v budoucnu termín vydání opět posunout kvůli dosažení maximální kvality, tak to EA bez váhání udělá.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama