will-wright-prvni-vyvojar-v-sini-slavy-bafta
Novinka Will Wright - první vývojář v síni slávy BAFTA

Will Wright - první vývojář v síni slávy BAFTA

sleepless.

sleepless.

15. 10. 2007 13:20
Reklama

Zatímco nejlepší tituly v herních kategoriích cen BAFTA (British Academy of Film and Television Arts) ještě neznáme (nominace najdete v této novince) a dozvíme se je zřejmě až při vyhlášení 23. října tohoto roku, tak jednoho vítěze už si hned teď přeci jenom představit můžeme. Will Wright byl totiž zařazen do Společenstva BAFTA, kam se dostal jako vůbec první osoba, která se prosadila v rámci herního průmyslu. Wright se postaví do společnosti slavných herců, režisérů, spisovatelů, scénáristů a podobné verbeže typu Alfred Hitchcock, Michael Powell, Federico Fellini, Woody Allen, Stanley Kubrick a Sean Connery.

Šéfka BAFTA Hilary Bevan Jonesová zdůvodnila Wrightovo zařazení do Společenstva BAFTA takto: „Úžasné penzum kreativní činnosti a pokračující podíl na rozvoji herního průmyslu z něj dělá ideálního kandidáta pro zařazení do Společenstva. Vzhledem k tomu, jaký je pionýr a průkopník je pro nás čest, že zrovna on bude první osobou (z herní branže), které se dostane tohoto ocenění.“

Wright v současnosti vytváří svůj opus magnum zvaný Spore, který by měl po velkých průtazích vystřelit na trh příští rok na jaře, ale kdo ví, jak to nakonec s touto hrou dopadne. Wright si však ocenění zajistil zcela určitě svojí roztomile roztržitou povahou, hloubkou svého abstraktního myšlení a tituly The Sims, SimCity a dalšími Sim-věcmi. Oficiálně bude Will Wright do Společenstva BAFTA uveden 23. října, kdy se bude v Londýně konat vyhlašování cen BAFTA.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama