party-willa-wrighta-na-gdc
Novinka Párty Willa Wrighta na GDC

Párty Willa Wrighta na GDC

Jan Horčík

Jan Horčík

22. 2. 2008 13:54
Reklama

"Tohle je poprvé, co mluvím k ožralému publiku," sdělil Will Wright pobaveně všem přítomným na jeho párty konané u příležitosti GDC2008. Už před začátkem řeči upozornil PR manažer Electronic Arts, že tohle nebude o Spore. Wrightova přednáška se týkala tak nějak všeho možného. Ostatně, jinak by to snad ani nebyl ten věhlasný Will Wright.

Pan Vývojář začal tím, že vypíchnul negativní konotace slova "značka" či "série" a místo toho navrhnul užívat slovo "světy". K úspěšným světům přirovnal třeba Hvězdné války, LEGO, Jamese Bonda nebo Godzillu. Později se dostal k videohrám, o kterých prohlásil, že jsou naším únikem. Nakonec se ale dostal k tomu hlavnímu - co mají fantastické světy společného?

Pocit vlastnictví, to, že fanoušci se do světů ponořují, dávají sami sobě pocit jednoty celého světa a jednoty s tímto světem. "Co se snažím vysvětlit je fakt, že nejlepší příběhy je možné přirozeně rozebrat, což vede k největší možné rozmanitosti her. A tyto hry jsou přirozeně generativní a vedou k příběhu. Všechny tyto elementy - příběh, dekonstrukce, hra, generování jsou přirozeně vzájemně závislé." Will Wright - největší herní myslitel uplynulé historie. Teď už víte, proč mu EA dávají desítky milionů dolarů na to, aby mohl vyrábět svoje hračky?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama