pc-verze-dragon-age-zaklad-konzolove-porty
Novinka PC verze Dragon Age základ, konzolové porty

PC verze Dragon Age základ, konzolové porty

sleepless.

sleepless.

21. 10. 2008 13:19 3
Reklama

V poslední době je to přesně obráceně, než by si majitelé PC představovali. Až příliš často slýchají od vývojářů, že PC verze jejich oblíbené hry vychází z konzolové verze, ale je upravena tak, aby se na PC hrála dobře. Krom toho, že tento slib většinou odezní do prázdna, je tu pořád samotný fakt, že PC hráč hraje konzolovou hru. Občas se však najde výjimka, kdy je všechno opačně a konzolové verze se řídí PC verzí. Jednu takovou představuje Dragon Age od BioWare, kterou určitě řada z vás vnímá jako jedno z mála primárně PC RPG her.

Jak totiž v rozhovoru pro německou mutaci Eurogameru prozradil hlavní designer Dragon Age Brent Knowles: „Můžete si být jistí, že konzolová verze bude obsahovat všechno z PC verze, protože to je RPG v klasickém západním střihu.“

Ovšem, co se zpracování týče, tak konzolová verze určitě s PC verzí totožná nebude: „První pár momentů při hraní konzolového prototypu (Dragon Age) jasně ukázalo, že musíme zapracovat na interfacu, ale jinak fungují všechny hlavní prvky velice dobře. Ostatně, občas hraju i PC build s X360 ovladačem a dost se bavím,“ naznačuje Knowles, že konzolové verze Dragon Age se tedy budou lišit hlavně uživatelským rozhraním a možná trošku i ovládáním.

Primární cíl vývojářů v případě nedávno potvrzených konzolových verzí je však následující: „Dragon Age nebude typické konzolové RPG, ale věříme, že se nám podaří na konzolích emulovat zážitek z hraní PC verze. Chceme Dragon Age upravit tak, aby hra seděla na míru konzolovým platformám, což do značné míry ovlivňuje právě ovládání a interface," uzavřel svůj mudroslov Brent Knowles.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama