300-000-placenych-uctu-warhammer-online
Novinka 300 000 placených účtů Warhammer Online

300 000 placených účtů Warhammer Online

sleepless.

sleepless.

4. 2. 2009 11:22 1
Reklama

Dostat se v dnešní době k informacím o skutečném počtu platících a aktivně hru provozujících hráčů je u většiny populárních MMO titulů těžší, než..nic vtipného nás nenapadá..prostě je to těžké. Až na Blizzard, který rád prezentuje stále rostoucí počet uživatelů WoWka, se jen málokterá firma s konkrétními čísly bez šťouchání a prošení pochlubí. Vznikají z toho samozřejmě fámy a spekulace, často nepodložené a zbytečně hru předčasně pohřbívající (viz. Hloupé zkazky o pomalém skonu Age of Conan).

Proto jsme rádi, že v EA pracují lidé, kteří rádi bez vyhrožování a vytáčení zveřejnili aktuální rozlohu hráčské základny MMO Warhammer Online: Age of Reckoning. S platností ke konci roku 2008 vlastnilo placený účet Warhammer Online něco přes 300 000 uživatelů. Platí to samozřejmě pro Evropu i severní Ameriku.

Jestli to je dost, nebo málo, těžko soudit. Oproti WoWku a několika dalším MMO hrám je to směšné číslo. Na druhou stranu to s ohledem na náklady na provoz může být klidně číslo vysoké, protože hlavním kritériem úspěchu a neúspěchu u MMO her není počet platících hráčů v porovnání s WoWkem, ale porovnání nákladů na provoz a příjmů z prodeje krabicových verzí a poplatků.

Až další měsíce ukážou, jestli WAR je úspěšná onlineovka, nebo ne. A že krátce po launchi dosáhl počet registrovaných účtů sumy 750 000? Hráči prostě byli zvědaví, nakonec zůstali jen ti, kterým WAR vyhovuje. Zbytek emigroval jinam, zřejmě k WoWku nebo k té miliardě zdarma dostupných MMO her z jižní Koreje.

Hráče WAR čeká v nejbližších měsících něco jako datadisk či spíše velký update zvaný Call to Arms a v plánu je krom jiného spuštění samostatného fóra s komunitními prvky.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama