pozitivne-ztratova-sega-si-vyrazne-pusti-zilou
Novinka Pozitivně ztrátová Sega si výrazně pustí žilou

Pozitivně ztrátová Sega si výrazně pustí žilou

sleepless.

sleepless.

10. 2. 2009 15:09 1
Reklama

Vítej, Sego, vítej ve společnosti krizí postižených. Nebo snad ne? Těžko říct, protože aktuálně zveřejněné výsledky hospodaření holdingu Sega Sammy za období devíti fiskálních měsíců končící posledním prosincem 2008, jsou v zásadě pozitivní i negativní.

Celková ztráta ze zmíněné období činila 119 milionů dolarů, což se nezdá být moc pozitivní. Jenže při srovnání s faktem, že loni činila ztráta společnosti za stejné období 173 milionů dolarů, už těch 119 vyznívá trošku jinak. Těžko tedy říci, jak ovšem výsledky vnímá vedení firmy. Divize holdingu Sega Sammy, pod níž spadá vývoj videoher, se na celkové ztrátě podílela částkou 61.4 milionů dolarů, když čisté tržby této divize činily 1.06 miliardy dolarů.

Zajímavě vypadá i rozpis prodejnosti her Segy v jednotlivých regionech. V USA prodala Sega 8.8 milionů kusů her, v Evropě 9.1 milionů kusů a v Japonsku a dalších regionech pak 3.1 milionů kusů. Evropa je tedy aktuálně pro Segu zlatým regionem, i když jenom o kousek.

Každopádně, na základě výše zveřejněných výsledků hospodaření se vedení holdingu Sega Sammy rozhodlo udělat rázné kroky ke snížení nákladů. Převážně na území Japonska dojde k uzavření 110 automatových center Sega a propuštěno bude 560 z celkového počtu 3100 zaměstnanců. Nejprve vedení počká, až odejdou dobrovolníci, kteří by stejně chtěli jít, pak teprve začne rozdávat výpovědi.

Celých 20% z 560 plánovaných vyhazovů přistane na stolech zaměstnanců R&D oddělení, protože Sega chce výrazně konsolidovat své portfolio připravovaných titulů. A to vždy znamená jediné – budou se rušit některé hry. Těžko říci, jestli se to dotkne i externích projektů, k nimž patří například Aliení FPS od Gearboxu.

První čtvrtletí roku 2009, které je pro Segu zároveň poslední kvartál aktuálního fiskálního roku, by mělo japonské firmě přinést konečně nějaké žluté plíšky, když Sega na trh pošle hned několik potenciálně výnosných titulů včetně Empire: Total War, MadWorld a dalších.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama