s-t-a-l-k-e-r-call-of-pripyat-jeste-tento-rok
Novinka S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat ještě tento rok?

S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat ještě tento rok?

Michal Maliarov

Michal Maliarov

13. 4. 2009 10:48 47
Reklama

Šéf studia GSC Game World, Sergey Grigorovitch, odhalil, že se dočkáme nejen dalšího přídavku k oblíbenému RPG Stalker, především je ale ve vývoji plnohodnotný druhý díl. Přídavek s názvem Call of Pripyat navíc dle všeho dorazí ještě na podzim.

Od minulého listopadu kolovaly po internetu zaručené zprávy, že další díl ponese název S.T.A.L.K.E.R.: Apocalyptic a využije CryEnginu 2 ze série Crysis, namísto X-raye z předchozích dílů. Na online konferenci minulý týden padla otázka, zda není objevení názvu Call of Pripyat v dubnovém kalendáři společnosti jen aprílovým žertem. Grigorovitch však odpověděl, že se v žádném případě nejedná o žert a že přídavek vyjde ještě tento rok. Navíc se zmínil o dalším dílu, který je však pouze v raném stádiu vývoje a rozhodně nemáme očekávat brzké detaily.

S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl spatřil světlo světa v březnu 2007, po nekonečném čekání a mnohých odkladech. První přídavek s názvem Clear Sky vyšel v září 2008 a chlubil se velkou nestabilitou a grafickými nedostatky, které hru dělaly nehratelnou i na high-end sestavách. Většina nedodělků byla odstraněna posledním patchem, ten však zdaleka neiliminuje všechny problémy. Tak brzké vydání dalšího přídavku se dá příjmout jen velmi skepticky, když vezmeme v potaz minulost série. Uvidíme, co z toho bude.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama