bioware-mythic-nove-mmo-studio-ea
Novinka BioWare + Mythic = nové MMO studio EA

BioWare + Mythic = nové MMO studio EA

Jan Horčík

Jan Horčík

24. 6. 2009 17:38 2
Reklama

Další dnes přelomovou zprávou je vedle majetkového spojení Bethesdy a id Software spojení týmů Mythic a BioWare. Je to zatraceně logické, ale po bitvě je každý generál, že. Je tomu teprve pár dnů, co z Mythicu odešel Marc Jacobs, do 23. června generální manažer studia a jedna z důležitých postav ve Warhammer Online. Jeho odchod se stal spouštěcím mechanismem reorganizace vývoje RPG a MMO her v rámci celých Electronic Arts.

Vznikne totiž zcela nový tým, který povede Ray Muzyka, spoluzakladatel a bývalý hlavní manažer BioWare. Ten se tedy stává generálním manažerem nové skupiny MMO/RPG her, do které spadají BioWare i Mythic. Druhý spoluzakladatel BioWare, Greg Zeschuk, se stává kreativním oficírem téhle skupiny. Tím, kdo nově povede Mythic bude Rob Denton.

Celé to zní poněkud složitě a nepřehledně, což o to. Jak jsme se shodli s Petrem Poláčkem, BioWare si nejspíš z Mythicu udělá takovou "manufakturu", která bude chrlit obsah pro "očekávaně" veleúspěšnou MMO Star Wars: The Old Republic. Tu BioWare kutí ve spolupráci s LucasArts. Ovšem vzhledem k tomu, že EA vlastní BioWare, úspěch SWTOR bude de-facto i úspěchem EA. A ten firma v poli MMO potřebuje jako sůl.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama