will-wright-chysta-dve-nove-hry
Novinka Will Wright chystá dvě nové hry

Will Wright chystá dvě nové hry

Jaromír Möwald

Jaromír Möwald

8. 10. 2009 14:24 2
Reklama

Všichni si mysleli, že když Will Wright odchází z EA a zakládá si společnost Stupid Fun Club, tak definitivně mizí z herního byznysu a bude se věnovat jenom své veliké lásce - malým roztomilým robotům. Jenže chyba lávky. Wright totiž v rozhovoru pro Venture Beat poodhalil, že v současné době jeho SFC chystá tři projekty. Z toho v jednom případě se bude jednat o hračku (asi tedy ten robot) a zbývající dva jsou regulérní hry. A o svých nových titulech mluvil dost nadšeně, posuďte sami. "Chceme celý herní průmysl posunout o něco dál. A rovněž si nemyslíme, že se jedná čistě o herní průmysl. Nazývejme ho radši odvětvím zábavy. Počítačové hry jsou z hlediska označení velmi limitující, kdežto hry jako takové se mohou uplatňovat prakticky na cokoliv."

Budoucnost her jako takových bude podle Wrighta mnohem širší, než jenom hraní na konzolích a socializace hráčů přes online sítě. "Obě tyto dvě věci mají jednoho společného jmenovatele - sedíte před obrazovkou a něco pasivně ovlivňujete. Můj záměr je však mnohem širší, chci vytvořit něco, co nebude možné tak snadno popsat a zaškatulkovat." První z těchto tří plánovaných projektů by měl spatřit světlo světa během příštích několika měsíců. Zatím však nevíme, zda půjde o onu hračku, či o jednu ze dvou zmiňovaných her.

Každopádně pokud se zamyslíte, a pozor, toto je pouze úvaha, nad tím, co Wright nyní dělá a jak za dobu působení v Maxisu posunul celé jedno herní odvětví ne o krok, ale o tisíc světelných let (The Sims, anyone?), není důvod mu v jeho filozofii nevěřit a nevkládat v něj naděje na vytvoření něčeho mnohem zajímavějšího, než je současná generace her. Představte si třeba, že si hrajete s plastikovými roboty na koberci a vaše pohyby jsou přenášeny přímo do hry. Samozřejmě kolem toho mohou vyvstávat spousty otazníků, ale to by v tom byl čert, aby na ně Wright se svou vizí nedokázal najít nějakou uspokojivou odpověď.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama