warner-bros-koupilo-turbine
Novinka Warner Bros. koupilo Turbine

Warner Bros. koupilo Turbine

Erik Omar

Erik Omar

21. 4. 2010 04:30
Reklama

Pánové ze společnosti MGM jsou roztřepaní a doufají, že se jim přes velké finanční potíže vůbec povede protlačit nového Bonda na plátna kin. Zatím byl jen odložen, ale finanční krize si nevybírá. Na druhou stranu existují i společnosti jako například Warner, které se drží hesla: „Z každé situace, kterou čapnete za správný konec, se dá něco vytěžit.“ A překvapivě prosperují.

Důkazem budiž jejich poslední koupě, kdy absorbovali studio Turbine (za údajných 160 miliónů dolarů), které drží exkluzivní licenci na vývoj internetových her čerpajících ze světa Pána Prstenů (stojí za výborným LOTR: Online). Tím se tak Warneři stávají jedinou firmou, která momentálně může pracovat s touto značkou, jelikož právě Warner Bros. Interactive Entertainment již vlastní exkluzivní práva na neinternetové Tolkienovské hry.

Ovšem totální kontrola milované značky nebyla jediným důvodem ke koupi. Prezident Warner Bros. Martin Tremblay přiznal, že se studiem Turbine budou spolupracovat i na nových online titulech.

Pro konglomerát s dobře známými písmenky „WB“ ve znaku, se tak jedná o několikátý nákup vývojářského týmu v řadě. V posledních letech získali například Traveller’s Tales (lego hry všeho druhu), Midway Chicago (Mortal Kombat), ale také slušný podíl ve studiu Rocksteady stojícím za komiksovou akcí Batman: Arkham Asylum, jejíž sequel nás čeká tento rok.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama