blizzard-proti-piratum-nezbroji
Novinka Blizzard proti pirátům nezbrojí!

Blizzard proti pirátům nezbrojí!

Zdeněk Princ

Zdeněk Princ

28. 5. 2010 11:41 11
Reklama

Možnosti, jak bojovat proti lidem, kteří se z jakéhokoliv důvodu snaží obcházet ochrany u her, jsou v podstatě jen dvě. Jednu z nich představil Ubisoft a jde o vcelku drastickou metodu, vyžadující nepřetržité připojení k internetu během hraní. Druhým způsobem je pak přesvědčit hráče kvalitou, nebo přidaným obsahem, ke kterému se dostanou je ti, kdo si hru legálně zakoupí a zaktivují přes internet. Tuto cestu razí například EA, která svým EA Pass bojuje zároveň i proti second-handovým prodejům, anebo právě Blizzard, o které se zajímáme dnes.

Vše se točí kolem druhého StarCraftu, který podle slov spoluzakladatele firmy, Franka Pearce, nebude obsahovat žádné drastické DRM: „Nejlepší přístup z našeho pohledu je zajistit hráčům propracovanou platformu, na které chtějí lidé hrát, kde jsou přátele a vlastně celá komunita,“ čímž se samozřejmě myslí Battle.net a všechny výhody s ním spojené. Podstatné je rovněž dodat, že StarCraft 2 nebude obsahovat multiplayer po LANu, čili bude nutné pro hru více hráčů vlastnit legální kopii a být připojen ke zmiňované službě. To je celé, v ničem dalším vás hra „omezovat“ nebude, takže i singleplayer bude možné hrát bez internetu, třeba někde uprostřed pouště.

A proč tomu tak je? Pearce uvedl, že boj s piráty je předem prohraná bitva a naznačil, že třeba Ubisoft kráčí podle jeho názoru po špatné trase. Vývojáři by si měli uvědomit, že počet lidí, kteří se snaží o prolomení ochrany, je nesrovnatelně více než samotných vývojářů a každý si asi umí logicky odvodit, jak všechny pokusy dopadnou.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama