starcraft-ii-jde-na-dracku
Novinka StarCraft II jde na dračku

StarCraft II jde na dračku

Erik Omar

Erik Omar

3. 8. 2010 15:14 4
Reklama

StarCraft II je pro některé příjemná old-schoolová RTS a pro jiné naprostá modla (díváme se vaším směrem Jižní Koreo). Ovšem hráči z obou dvou skupin si StarCraft II kupují jako šílení (nebo ho vyhrávají v soutěžích). Důkazem je neuvěřitelný launch, kdy se Blizzardu podařilo za pouhých 24 hodin prodat jeden milión kopií. Uběhl další den a už jich bylo milión a půl. Strategii tak stačilo 48 hodin na to, aby se z ní stala nejrychleji prodávaná RTS všech dob, nejlépe prodávaná PC hra roku a v rámci amerického obchodu GameStop dokonce nejrychleji prodávaná PC hra od dob World of Warcraft: Wrath of the Lich King (shodou okolností také od Blizzardu).

V Anglii se dokonce za pouhých pět dnů prodalo více kopií StarCraftu II než toho původního za 12 let! V kancelářích Blizzardu teď musejí bouchat šampaňské, protože to zase jednou dokázali a všem vytřeli zrak.

„StarCraft II jsme vydali v 11 různých jazycích a na pěti různých kontinentech, protože jsme chtěli zajistit, aby se hned první den mohlo nalogovat co nejvíce hráčů,“ podotkl k prodejům šéf Blizzardu Mike Morhaime.

Fenomén jménem StarCraft II byl do prodeje uveden minulé úterý, naši recenzi si můžete přečíst zde. Nakonec připomeňme, že v plánu jsou další dva regulérní StarCraft II tituly: Heart of the Swarm a Legacy of the Void.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama