todd-howard-chysta-rovnou-dve-nove-hry
Novinka Todd Howard chystá rovnou dvě nové hry

Todd Howard chystá rovnou dvě nové hry

Jaromír Möwald

Jaromír Möwald

16. 8. 2010 18:15 1
Reklama

Jestliže jste doposud jméno designéra Todda Howarda neslyšeli, tak si rozhodně poslechněte nedávné vydání podcastu Irrational Interview (pochopitelně v angličtině, ovšem s krásnou výslovností), kde si s ním o hrách povídá samotný Ken Levine. A právě tento člověk se již více než deset let stará Bethesdě o její dobré živobytí. Stvořil například Morrowind, Oblivion, či Fallout 3. A chystá toho víc. Vedle jednoho titulu, o kterém tušíme, že by to mohl být pátý díl série The Elder Scrolls, se totiž nedávno pustil i do preprodukce další hry, na kterou se jeho tým vrhne okamžitě poté, co skončí práci na aktuálně vyvíjeném projektu. Okamžitě nás pochopitelně napadl další díl série Fallout, nicméně i kdyby to skutečně byl Fallout 4, tak se jeho vydání nedočkáme dříve, než za takové dva, ale klidně i tři roky. Nicméně odhalení aktuálního projektu je, alespoň podle Howarda, vlastně na spadnutí.

"Myslím, že se od nás již brzo dočkáte oficiálního oznámení a dokonce tuším kdy, ale nechci ještě mluvit ani o jakémkoliv načasování, protože i to se ještě může změnit. Nechtěl bych lidi zklamat. Jedním si ale můžete být jisti. Až vám hru ukážeme, tak bude ve velmi pozdním stádiu vývoje. Chceme vám z ní ukázat co nejvíce, a to jednoduše proto, že ve hře je toho skutečně hodně. Kdyby ovšem Peter Hines, náš ředitel marketingu, za mnou zítra ráno přišel a řekl, že chce abych hru prezentoval médiím, tak s tím nebudu mít žádný problém. Již jsme se dostali do fáze, kdy máme co ukázat a na čem demonstrovat náš nejnovější produkt."

Howard byl sice na informace velmi skoupý, nicméně se z něj redaktorům Eurogameru povedlo dostat minimálně to, že engine, na kterém je chystaná hra postavena, tvoří základ enginu z Falloutu 3. Pro potřeby vývoje však bylo nutné provést několik velikých modifikací, což nás opět, přes otevřený svět a RPG systém, vrací k pátému dílu Elder Scrolls. Rovněž potvrdil, že je to hra určená pro aktuální platformy a pravděpodobně bude pozbývat level capu, což je věc, která Bethesdě nyní přijde jako obrovský přežitek (a my s ní souhlasíme).

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama