mod-dota-se-objevi-ve-sc2
Novinka Mod DotA se objeví ve SC2

Mod DotA se objeví ve SC2

Zdeněk Princ

Zdeněk Princ

25. 10. 2010 14:58 3
Reklama

Minulý týden jsme vás informovali o tom, že lidé z Valve chystají hru Defense of the Ancients 2, což by samo o sobě nebylo nijak významně důležité. Pravdou ale je, že se původně jednalo o mod Warcraftu 3, který má pod palcem studio Blizzard, a s ohledem na proběhnuvší BlizzCon dostává zpráva zcela nové rozměry. Abyste rozuměli, zástupci Blizzardu oznámili, že pro multiplayer StarCraftu II plánují zcela nový typ map, vycházející právě z onoho olíbeného modu DotA, což činí celou situaci kolem názvu a licence poněkud nejasnou.

Ze strany Valve jsme zatím žádnou reakci nezachytili, lidé v Blizzardu ale dávají najevo své rozčarování. K situaci se vyjádřil designér Rob Pardo a neskrýval překvapení: „Snaha Valve získat exkluzivní práva na něco, co bylo zdarma k dispozici nám i lidem v komunitě Warcraftu III, se mi zdá prostě jen hrozně divná. Znamená to, že je DotA oddělen od Blizzardu a komunity Warcraftu III, což se jednoduše nedělá.

Do celé situace se ale přimotávají také lidé z Riot Games, kteří mají na palubě tvůrce DotA Allstars a cítí, že značka by neměla patřit Valve, ale věrné komunitě…

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama