betaverze-minecraftu-je-na-svete
Novinka Betaverze Minecraftu je na světě

Betaverze Minecraftu je na světě

Tomáš Krajča

Tomáš Krajča

21. 12. 2010 11:36 3
Reklama

Mimořádný úspěch nezávislé hry Minecraft je takřka bezprecedentní – i proto, že až doposud si všichni hráči od Marcuse Perssona kupovali „pouhou“ alfa verzi originální sandboxové hry v kostičkovaném světě. Autor ji postupně doplňoval o nové a nové opravy a také přidával obsah. Včera se konečně status Minecraftu přehoupnul do pokročilejší fáze „beta“ - vydání první betaverze provází vedle sady oprav, které především zlepšují stabilitu hry, také některé důležité změny týkající se distribuce.

Minecraft od 20. prosince zdražuje na 15 eur. Za ně pak navíc uživatelé nedostávají kompletní licenci na všechny pozdější verze hry, ale jde pouze o beta-licenci: měli by tedy dostat všechny updaty a obsah, který Marcus Persson vyvine pro betu, finální verzi Minecraftu si ale budou muset koupit znovu. Zdarma dostanou i finální verzi, ale už ne další přídavky a updaty. Autor nicméně drží sliby a těm, kdo utratili své dolary za alfa verzi, poskytne všechny verze bety i finální produkt zdarma.

Ne zcela vítaná změna distribučního modelu není jediným problémem aktuální verze Minecraftu: diskusní fóra se množí rozhořčenými příspěvky nad lagováním a zejména lidé, kteří spouštějí hru na Macu, trpí řadou nepříjemných bugů. Autor bryskně přislíbil patch a přídavek obsahu ještě před Vánoci, investici do bety Minecraftu ale doporučujeme pečlivě zvažovat. Na jedné misce stojí mimořádně úspěšná a bez debaty výborná hra, na té druhé fakt, že za 15 eur dostanete do rukou lagující betu...

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama