studio-volition-chce-treti-freespace
Novinka Studio Volition chce třetí FreeSpace

Studio Volition chce třetí FreeSpace

Marek Švrkala

Marek Švrkala

8. 2. 2011 15:58 3
Reklama

Studio Volition pilně pracuje na dalších pokračováních sérií Saints Row a Red Faction, avšak někteří členové týmu by možná raději dělali úplně jiný titul. Třeba producent Jim Boone, který v rozhovoru se serverem NowGamer odhalil svou lásku k vesmírným simulátorům značky FreeSpace, by s několika kolegy nejraději vytvořil FreeSpace 3. „Ani nevíte, jak moc bych jej chtěl,“ uvedl vývojář nadšeně.

„Mezi námi je skupina lidí, která by kvůli tomuto titulu spáchala i vraždu. Největší problém, jaký máme je...sakra chlape, já tu hru tak zbožňuju. Udělal jsem několik misí pro oba díly a nemůžu ani vyslovit, jak moc mi přirostla k srdci. Problém, jaký jsme s FreeSpace 2 měli, byl fakt, že se hra neprodávala moc dobře..,“ vysvětlil Jim Boone. Vesmírné simulátory začaly v roce 1999, kdy druhý díl FreeSpace vyšel, postupně umírat. Jednou z příčin jejich ústupu je podle Jima Boona tehdejší proměna ovládání her na PC, kdy v devadesátých letech hojně rozšířený joystick vytlačila kombinace klávesnice a myši.

Přesto se vývojář naděje na obrodu žánru vesmírných simulátorů nevzdává. „Cítím zde příležitost, nemám ji ale podloženou žádnými daty,“ řekl člen amerického studia Volition na závěr. Co vy? Přejete si návrat série FreeSpace, nebo vám k srdci nikdy nepřirostla?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama