electronic-arts-krouzi-kolem-popcapu
Novinka Electronic Arts krouží kolem PopCapu

Electronic Arts krouží kolem PopCapu

Jaromír Möwald

Jaromír Möwald

23. 6. 2011 11:37 4
Reklama

Firma PopCap, která se aktuálně veze na vlně úspěchu nezávislých titulů všeho druhu, je prý ve velmi pokročilém stádiu námluv s Electronic Arts. Částka, kterou by šéfové z EA měli vysolit na dřevo, se pohybuje kolem astronomické sumy jedné miliardy amerických dolarů, což je aktuálně 170459388 českých korun. Pokud se vám takové peníze válí doma ve štrozoku, tak okamžitě naběhněte do kanceláří PopCapu a můžete získat tvůrce takových pecek, jako Bejeweled a Plants vs Zombies.

Nebylo by to poprvé, co by se EA pouštěli s větší finanční částkou do hájemství menších her. Už v roce 2009 jsme totiž zaznamenali transakci 400 milionů dolarů za studio Playfish, nicméně obchod to asi nebyl příliš přínosný, když se teď poohlíží někde jinde. Celková odhadovaná tržní hodnota Electronic Arts (dle součtu hodnoty akcií) je vyčíslena na 7.49 miliard dolarů a vydání jednoho malého "bilionku" by tedy znamenalo rovných 13 procent celkové hodnoty firmy.

Pokud obchod skutečně nabyde právní moci, tak to bude jedna z největších transakcí v herním byznysu tohoto roku. Proslýchá se také, že je to definitivně poslední šance pro EA, jak proniknout do hájemství mobilních a "sociálních" her, kde jí to až doposud velmi skřípalo.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama