zname-budoucnost-dragon-age
Novinka Známe budoucnost Dragon Age

Známe budoucnost Dragon Age

Zdeněk Princ

Zdeněk Princ

30. 8. 2011 13:51 1
Reklama

Příliš se o ní nemluví, ale konference Penny Arcade Expo bývá zdrojem vcelku zajímavých informací nejen o hrách. Zůstaneme-li však v tradičních hladinách našeho zaměření, v rámci jedné z panelových diskusí se probírala budoucnost série Dragon Age a všichni příznivci by měli zpozornět.

Slova se postupně ujali kreativec Mike Laidlaw, výkonný producent Mark Darrah, art director Matt Goldman a scénárista David Gaider. Všichni měli co říct a začali své povídání příběhem. Podle jejich vyjádření tedy vychází najevo, že příběh Dragon Age III nás opět posune v čase dál a budeme v něm řešit následky konfliktu vyvolaném ve druhém díle. Pokud bychom měli zástupce BioWare citovat, budeme ve hře zachraňovat svět od sebe sama.

Fakt, že se celý svět Dragon Age ponoří do války, bychom měli pocítit i na celkovém zpracování. Konflikt bude všudypřítomný a budování atmosféry by měly posloužit i mnohem větší lokace, než ty, v nichž jste se mohli toulat doposud. Na druhou stranu ale zapomeňte na to, že by v BioWare měli choutky na budoucí zpracování hry v podobě MMO, alespoň prozatím není masivní hraní spojené se světěm Dragon Age jejich prioritou.

Co se týče boje, ani tam by vývojáři nechtěli ustrnout a slibují, že berou to nejlepší z druhého dílu, potažmo DLC a chystají několik novinek spjatých zejména s danou pozicí hráče na bojišti. Důležité také bude, s jakou partou spolubojovníků do bitvy vstoupíte, lépe řečeno, s jak vyváženou. Lidé z BioWare chtějí, aby hráč těžil z výhod a zároveň doplácel na slabá místa své družiny. Nečekejte ale žádnou revoluci, klasické pauzování zůstane zachováno a bude ústředním prvkem většiny soubojů.

Posledním zajímavým bodem byly postavy. Pokud se budeme bavit nejdříve o vedlejších postavách z vaší družiny, vývojáři by rádi zachovali jejich základní vzhled po celou dobu hry, takže by se z nich neměly postupně stát pestrobarevně oblečení šaškové s různorodou výstrojí a výzbrojí. Úpravy vzhledu jednotlivých postav budou spíše kosmetické a budou se týkat víceméně pouze atribut. A hlavní hrdina? Těžko říct, zda to bude znovu Hawke. Vývojáři sice naznačili, že jeho příběh ještě není u konce, ale kdo ví, třeba se rozuzlení dočkáme v některém z následujících DLC. Je tedy například možné, že se Hawke potká s hrdinou prvního dílu, ale ani zde nedáme ruku do ohně. Mnohem lepší proto bude předpokládat, že se na scéně objeví nový hrdina, který se vším zase pěkně zamává.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama