gta-vyexpedovalo-uz-114-milionu-her
Novinka GTA vyexpedovalo už 114 milionů her

GTA vyexpedovalo už 114 milionů her

Ondřej Švára

Ondřej Švára

15. 9. 2011 07:20 2
Reklama

Celkem 114 milionů kusů dokázala dostat do obchodů značka Grand Theft Auto. Uvádí to šéf Take Two Strauss Zelnick na základě interních údajů o expedici zboží. To sice přímo neprozrazuje, že by si GTA koupilo přesně 114 milionů lidí, jde o údaj ze skladových zásob, nicméně to bývá poměrně věrohodné vodítko, rozdíl mezi expedicí a skutečným prodejem nebývá u úspěšných značek příliš velký.

A jaký díl městské akce si vlastně vedl nejlépe? Ten poslední s 22 miliony kopiemi, což bylo o půl milionu více, než u San Andreas.

Take Two má vůbec čuch na značky, které se dokáží odměnit milionovými prodeji. Tak například The Midnight Club udal 18,5 milionu kopií, NBA2K 17 milionů, Red Dead Redemption 12,5, Civilization 11 milionů a například Bioshock milionů devět. Max Payne, jehož třetí díl má vyjít v březnu dosáhl téměř osmi milionů a například Mafia podle firemních údajů nedávno překročila hranici pěti milionů. To už ve světle ostatních vypadá skoro jako průšvih… Nejméně úspěšnou značkou je však The Darkness s pouhým jedním milionem.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama