bethesda-versus-scrolls-u-soudu
Novinka Bethesda versus Scrolls u soudu

Bethesda versus Scrolls u soudu

Zdeněk Princ

Zdeněk Princ

27. 9. 2011 14:57 7
Reklama

První vlna hádek a disputací mezi Markusem Perssonem a Bethesdou pokračuje. První jmenovaný, mimochodem, dnes již bohatý tvůrce Minecraftu, pojmenoval svoji novou hru Scrolls a lidem z Bethesdy se to ani trochu nelíbí. Jejich hlavním argumentem je, že si název bere až příliš z jejich hýčkané série The Elder Scrolls a navíc jde o fantasy záležitost.

Sluší se pro pořádek ještě dodat, že Scrolls má být fantasy sběratelská karetní hra studia Mojang, která údajně nemá nic společného s Minecraftem ani se zmiňovanou ságou studia Bethesda. Vysvětlování ale oběma stranám nestačí, a tak se celá kauza přesune před soud. Na svém Twitteru to oznámil sám Persson: „Případ Scrolls jde k soudu! Weee! :D,“ napsal konkrétně, což poukazuje na jeho dobré rozpoložení.

Notch, jak zní Perssonova přezdívka, chce totiž bojovat do posledního dechu a ohání se zejména tím, že i Bethesda vydala, či vydá hry, které si půjčují nějaké slovo z názvu hry od jiného vydavatele. Jako sarkastický příklad uvádí chystanou akci Rage, která si ono slůvko Rage zcela určitě a stoprocentně bere z mlátičky Streets of Rage od Segy.

No, uznejte sami, má tohle cenu? Nakonec by možná bylo opravdu lepší, kdyby si to rozdali vývojáři z Bethesdy s těmi od Mojangu v Quake 3, jak Notch nabízel v době, kdy se hádka ještě nesla v neformálním duchu, a bylo by to jednodušší.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama