achievementy-v-batman-arkham-city
Novinka Achievementy v Batman: Arkham City

Achievementy v Batman: Arkham City

Tomáš Krajča

Tomáš Krajča

3. 10. 2011 09:26 1
Reklama

Blíží se vydání očekávané komiksové akce Batman: Arkham City. První verdikt nad pokračováním úspěšné hitovky Batman: Arkham Asylum vyřkla australská mutace Oficiálního PlayStation magazínu. Ačkoliv je třeba mnohdy brát první a exkluzivní recenze s mírným nadhledem, hodnocení 10 z 10 je víc než výmluvné. "Je to nejen nejlepší superhrdinská hra všech dob, ale i jedna z nejlepších her vůbec," píše se v závěrečném verdiktu, oproti původní hře je prý Arkham City hlubší, komplexnější, dospělejší a daří se jí přivést batmanovský svět k životu lépe než jakémukoli filmu či TV seriálu. Navíc je hra technicky bezchybná a má vynikající soundtrack.

Silná slova, která si budeme už brzy moci ověřit i my: konzolové verze u nás vycházejí 21. října, PC verze potom v průběhu listopadu. Komu nevadí spoilery, případně kdo trpí nezvladatelnou zvědavostí, může už prostudovat také oficiální seznam achivementů a trofejí, které bude možné ve hře získat. Achievementy a Trofeje dostanou hráči například za zabití v telefoní budce, detektivní i dohazovačskou práci, anebo záchranu rukojmí.

Závěrem pak i v kontextu pozitivního ohlasu herní kritiky nepřekvapí, že už tvůrci plánují další díly batmanovské série. Dax Ginn z týmu Rocksteady v rozhovoru pro Computer and Video Games potvrdil, že Arkham série bude pokračovat, "dokud budeme mít příběhy k vyprávění" - přeloženo do běžné mluvy tedy, dokud budou hráči Batmanovské videohry kupovat. Na Batmanovi oceňují impozantní seznam stylových nepřátel, ale také jeho morální rozměr a fakt, že není jedním z řady nepřemožitelných superhrdinů. A protože se zatím Rocksteady daří vystihnout atmosféru jeho světa i nabídnout výtečnou hratelnost, jsou plány na pokračování série rozhodně dobrou zprávou.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama