origin-nechce-souperit-se-steamem
Novinka Origin nechce soupeřit se Steamem

Origin nechce soupeřit se Steamem

Ondřej Švára

Ondřej Švára

4. 10. 2011 07:12 4
Reklama

Bez ohledu na vydupanou prodejní exkluzivitu Battlefieldu 3 nebo SWTORu, které se v digitální verzi v době vydání stanou hvězdami obchodu Origin, nemá mít prý tento portál vlastněný Electronic Arts ambice soutěžit s největším prodejcem svého druhu Steamem, kde zmíněné hry pro jistotu nekoupíte vůbec.

Představenstvo EA věří, že Origin má jiné cíle a na trhu je pro něj i pro Steam velké pole působnosti. "Nevím jestli je Steam vs. Origin tou správnou bitvou," řekl pro GamesIndustry.biz. viceprezident EA Europe Jens Uwe. "Spíše řekněme, že budujeme Origin jako platformu s pevným vztahem k hráči, který pouze na Originu získá ten nejlepší servis k našim hrám," konstatoval Uwe.

Auru rivality mezi Originem a Steamem způsobila letní akce Electronic Arts, které stáhlo několik her z valveovské platformy právě v době, kdy zahajovalo provoz Originu. "Potřebujeme své hráče podporovat přímo a hledáme možnosti, jak toho dosáhnout. Kdyby nám to Valve skrz Steam umožnilo, nebyly by žádné problémy. Jestli jste si všimli, že na Steamu chybí pár našich her, tak je to proto, že jsme jim na Steamu nemohli zajistit adekvátní podporu." uvedl za EA Peter Moore.

Origin každopádně utěšeně roste, za půl roku  eviduje již čtyři miliony stažených klientů. Na Steamu dnes nakupuje 35 milionů lidí.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama