strategicka-serie-hegemony-miri-do-rima
Novinka Strategická série Hegemony míří do Říma

Strategická série Hegemony míří do Říma

Marek Švrkala

Marek Švrkala

14. 10. 2011 09:32
Reklama

Nezávislá strategická série Hegemony si našla své fanoušky i v České republice. Mnozí z vás tak jistě ocení, že se hra dočká dalšího rozšíření, a to v novém historickém období. Hegemony Rome: The Rise of Caesar se, jak už název napovídá, zaměří na období antického Říma. V kampani se spolu s Caesarem zaměříte na válku s Galy, a tak si zajistíte sílu pro naplnění svých politických ambicí přímo v Římě.

Hratelnost bude vycházet z tradičního realtime konceptu série. Hegemony sází hlavně na velkou propracovanost a spoustu aspektů, které ovlivňují konečné výsledky v bitvě. Vedle použití správné taktiky v bitvách tak budete muset neustále myslet rovněž na zásobování jednotek. Pokud nepřítel naruší vaše zásobovací trasy, vojáci nebudou mít dostatek síly, aby bitvu vyhráli.

Velkou předností Hegemony byla vždy propracovaná mapa, kterou můžete snadným a atraktivním způsobem přibližovat. Mapa bude mít dosud nevídané rozměry, od pobřeží Británie se během chvíle přesunete až na pláže Středomoří. To vše v novém grafickém enginu, jenž hru obohatí o další detaily – lesy tak budou živější a voda reálnější. Tvůrci se pochlubili také s novými jednotkami, mezi nimiž nebudou chybět legionáři. Pro jejich pohodlí můžete vybudovat kemp klidně poblíž nepřátelského území. Velký význam tak bude mít dostatek dřeva.

Hegemony Rome: The Rise of Caesar je v plánu na jaro příštího roku, další informace jistě kanadské indie studio Longbow Games přinese v následujících měsících. Na další pokračování propracované strategické série se velmi těšíme, pouze máme obavy z přílišné komplikovanosti při ovládání tak velkého území. Už v minulých dílech totiž nebylo jednoduché vše najednou spravovat. Připojujeme první teaser trailer:

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama