jak-si-povede-grand-theft-auto-v
Novinka Jak si povede Grand Theft Auto V?

Jak si povede Grand Theft Auto V?

Erik Omar

Erik Omar

3. 11. 2011 11:14 1
Reklama

Pokračování legendární série Grand Theft Auto s pořadovým číslem pět na sebe přitahuje ohromou pozornost. Včerejší premiérový trailer sice dech nevyrazil, ale naznačil, že bychom se mohli dočkat toho nejlepšího dílu, tedy San Andreas, v krásném HD kabátku. Chybět by tak neměly rozlehlé pláně, výlety do hor nebo na venkov, letadla a v neposlední řadě ani stíhačky. Těšit se dle chytře schovaného náznaku v traileru (schválně jestli ho najdete) můžeme i na legendami opřeného Big Foota respektive amerického Yettiho.

O tom, jestli si nové GTA povede, se tak nemá cenu bavit. Otázkou je, jak moc si povede? A hlavně, kdy? Odpovědět se snaží analytici:

„Chtějí upoutat co největší pozornost, a tak hru vydají těsně před E3. Řekl bych, že GTA V vyjde během šesti měsíců. Jestli jsou připraveni na červenec 2012, udělají to,“ řekl serveru IndustryGamers uznávaný Michael Pachter.

S Pachterem souhlasí i kolega Mike Hickey: „Předpokládám, že se hra na pultech obchodů objeví v květnu roku 2012.“

Pachter dále pokračuje s prognózami a nabízí možný scénář polaunchového období: „Jestli bude mít GTA V devadesátkové recenze, udělá pravděpodobně 20 až 25 miliónů v prvním roce.“ Pachter přitom vychází z čísel předchozího dílu, kterého se během prvních šesti měsíců prodalo přes 12 miliónů.

Analytik Jesse Divnich souhlasí a dokonce předpokládá, že se hře podaří překonat rekord prodaných jednotek během prvního týdne, jenž momentálně drží CoD: Black Ops.

Nakonec zpátky k Hickeymu. Ten přichází s podstatně mírnějšími (zato konkrétnějšími) čísly: „Předpokládám, že se GTA V v prvním roce prodá něco přes 16 miliónů jednotek, čímž hra společnosti vydělá zhruba 746 miliónů dolarů.“

To by bylo k analytikům vše. První oficiální informace o datu vydání bychom se mohli dozvědět v horizontu měsíců, do té doby nezbývá než spekulovat. Takže, jak to vidíte vy?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama