tak-i-onlive-uz-je-mobilni
Novinka Tak i Onlive už je mobilní

Tak i Onlive už je mobilní

Ondřej Švára

Ondřej Švára

27. 12. 2011 08:35
Reklama

Služba Onlive, poskytující streamované hraní přes vzdálené servery, poprvé utíká od počítačů a televizorů také k dalším platformám. Tentokrát mobilním. Šéf společnosti Steve Perlman potvrdil, že firma vydala aplikaci, jenž v operačním systému Android uzpůsobuje ovládání Onlive her na mobilním telefonu Xperia Play. Právě tento smartphone od Ericssonu se tak stává prvním mobilním zařízením, kde lidé plně využijí výkonný herní cloud.

Onlive na Xperii je zatím dostupné stejně jako celá služba pouze ve Spojených státech amerických a Velké Británii, kde si hráči mohou vybírat ze dvou stovek titulů, mezi nimiž nově nechybí například Saints Row: The Third či Assassin's Creed: Revelations.

Audiovizuální kvalita Onlive her z mobilního telefonu se přitom nijak neliší od těch, které se přehrávají z mikrokonzole nebo na osobním počítači. Principem cloudové služby je totiž dodat vysokou technickou kvalitu obrazu i zvuku na jakékoliv multimediální zařízení. Majitelé Xperie rovněž nejsou ochuzeni o standardní sociální a multiplayerové služby.

Majitelé ostatních mobilních telefonů a tabletů se systémem Android mají do Onlive pochopitelně také přístup, ovšem pokud nevlastní nový bezdrátový gamepad pro mobilní hraní, limitovat je bude zatím nekompatibilní ovládání, kvůli němuž si zatím mohou vybrat pouze ze čtyřiadvaceti nejméně konfliktních demoher. Mezi nimi se skví například Dirt 3.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama