vyvoj-serie-hegemony-v-plnem-proudu
Novinka Vývoj série Hegemony v plném proudu

Vývoj série Hegemony v plném proudu

Marek Švrkala

Marek Švrkala

27. 1. 2012 15:35
Reklama

V druhém čtvrtletí letošního roku má vyjít další pokračování nezávislé strategické série Hegemony, a tak tvůrci ze studia Longbow Games momentálně mají napilno. Vývojáři ale nezapomínají ani na propagaci hry, tudíž uvolnili rozhovory a deníček, v němž popisují jak předchozí tituly (zkuste demoverzi), tak chystané Hegemony Rome: The Rise of Caesar, jež sérii přenese do dob Galských válek.

Důvody, proč autoři zvolili právě toto období, jsou jasné. „Zpočátku slabá přítomnost Říma v Galii a postupné vzestup až k dominanci dobře zachytí ducha série, podobně jako vzestup Makedonie v roli Filipa 2. Období zachycuje i skvělý osobní příběh Caesara,“ vysvětlil Rob McConnell z kanadského vývojářského týmu Longbow Games. Tomu také vyhovovalo množství pevností a dalších válečných konstrukcí, které Římané stavili.

Hratelnost má opět vycházet z kořenů značky, nabídne tedy mix realtime a tahových prvků, v němž je kladen důraz na taktiku a zásobování. Zůstane také povedená mapa vytvořená ze satelitních snímků NASA, tentokrát se od Středomoří budete moci podívat až k dnešní Velké Británii, což přinese rozdílná prostředí plná hor, říček a dalších malebných přírodních scenérií. Vylepšeni mají být také bojovníci, na něž můžete zazoomovat – v přiloženém videu si povšimněte hoplitů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama