druhy-zaklinac-se-prodal-milionkrat
Novinka Druhý Zaklínač se prodal milionkrát

Druhý Zaklínač se prodal milionkrát

Ondřej Švára

Ondřej Švára

21. 2. 2012 20:20 10
Reklama

K solidnímu úspěchu si mohou nyní pogratulovat v polském CD Projektu. Jejich druhého Zaklínače se za necelý rok na trhu prodalo 1,1 milionu kopií. Z toho čtvrtina digitální formou. Witcher 2: Assassins of Kings vyšel loni v květnu.

Z přísného pohledu prodejce ordinálních her je druhý Witcher samozřejmě téměř neznámou hrou. Jeden milion prodaných nosičů je dnes spodní hranicí, kterou musí překonat každý dlouho vyvíjený AAA titul, nemají-li jeho autoři přijít o práci. Co se však odehrálo v příběhu Assassins of Kings ví pochopitelně mnohem více lidí kvůli softwarovému pirátství. CD Projekt odhaduje, že hra byl nelegálně stažena čtyř a půl milionkrát.

Proti kopírování zvolili Poláci nepříliš obvyklou metodu ochrany. Prostřednictvím detektivní agentury měli na online serverech vyhledávat domnělé majitele pirátských kopií a zasílat jim výzvu k zaplacení pokuty. Později se od této praxe upustilo.

V legálním byznysu je však naprosto šokující zájem o Zaklínače prvního. Pět let staré hry se loni prodalo čtyři sta tisíc kusů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama