activision-zamaval-autorum-prototype
Novinka Activision zamával autorům Prototype

Activision zamával autorům Prototype

Ondřej Švára

Ondřej Švára

29. 6. 2012 07:08
Reklama

Jednadvacet let ševelily počítače v kancelářích kanadského studia Radical Entertainment. Brzy se v nich ale rozlije ticho. Autoři mafiánské akce Scarface, arkády The Simpsons nebo sympatické střílečky Prototype a dalších zhruba čtyřiceti her si musejí hledat novou práci. Jejich studio právě zavřelo nadřazené vydavatelství Activision. Respektive významně zredukovalo jejich stavy. Zbytek lidí, kteří neodejdou, budou pro Activision pracovat na jiných projektech.

Smutnou zprávu oznámil šéf přes hudbu a zvuk v Radicalu Rob Bridgett. "RIP Radical Entertainment 1991-2012," uvedl na twitteru. Stalo se tak nedlouho po vydání Prototype 2 na konzole a v předvečer červencového launche jeho počítačového portu.

Radical Entertainment svým zánikem opouští již opravdu nevelkou rodinu starých původních studií, která se i v nové době dokázala svojí tvorbou přizpůsobit a do posledních dnů také relativně solidně živit. Vždyť Radical ještě pamatuje dozvuky osmibitového Nintendo Entertainment System, na které začátkem devadesátých let tvořilo. Pak se ale dokázalo etablovat v nových podmínkách a jeho tvorba se zaměřila především na novou platformu Playstation.

Pod křídla velkých vydavatelů se Kanaďané dostali v roce 2005 pro prodeji do Vivendi. Poté se přihlásil Activision.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama