odstartovala-alfa-verze-prison-architecta
Novinka Odstartovala alfa verze Prison Architecta

Odstartovala alfa verze Prison Architecta

Marek Švrkala

Marek Švrkala

26. 9. 2012 19:56
Reklama

Britské nezávislé studio Introversion Software v loňském roce na neurčito pozastavilo vývoj strategie Subversion a vrhlo se na jinou výzvu, v níž by mohlo zúročit zkušenosti s tvorbou různých herních mechanik. Výsledkem je Prison Architect, což je strategie, v níž budete budovat a spravovat vlastní věznice. Hratelnost je inspirována staršími tituly Theme Hospital, Dungeon Keeper a Dwarf Fortress.

Kreslená hra s originální vězeňskou tematikou je aktuálně ve stádiu hratelné alfa verze. Podobně jako v případě Minecraftu si ji může vyzkoušet každý – musí ale tvůrcům přispět na vývoj, a to minimálně 30 dolary. Za ty pochopitelně získáte všechny updaty a konečně i plnou verzi, až bude dokončena.

Jestliže dáte 40 dolarů, dostanete i všechny starší projekty studia (hry Uplink, Darwinia, DEFCON a Multiwinia). Pokud přispějete ještě více, může se přímo ve virtuálním vězení objevit postavička, která se vám bude nápadně podobat. Grafik ji totiž vytvoří podle vaší fotografie.

Studio Introversion pro financování Prison Architecta zvolilo vlastní řešení, i když přemýšlelo i o Kickastarteru. „Bylo by nepoctivé dávat téměř dokončenou hru na Kickstarter. Ten je hlavně místem pro financování nových nápadů a rozjezd projektů. My víme, že získáme dostatek peněz uvolněním alfa verze,“ vysvětlil Mark Morris z britského týmu.

Pro něj je tato volba experimentem, při němž by chtěl získat malou, ale věrnou skupinu fanoušků, která svými podněty pomůže s vývojem. Právě takoví hráči totiž pochopí, že ne všechno aktuálně ve hře funguje, což ostatně dokládá i vtipný trailer, který přikládáme:

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama