vyvojarum-hrozi-vanoce-za-mrizemi
Novinka Vývojářům hrozí Vánoce za mřížemi

Vývojářům hrozí Vánoce za mřížemi

Ondřej Švára

Ondřej Švára

15. 10. 2012 09:35 4
Reklama

Po zprávách o tom, že Arma 3 byla zakázána v Íránu a že dva členové studia Bohemia Interactive byli zatčeni v Řecku, přinášíme ohledně bouřlivého vývoje nového válečného simulátoru z Čech další negativní informace.

Zadržení vývojáři Ivan Buchta a Martin Pezlar stráví v řeckém vězení zřejmě delší čas, než oni sami i jejich právní zástupci předpokládali. A to nikoliv kvůli samotnému nařčení ze špionáže, ale proto, že jejich případ dosud nikdo neřešil. Na vině je vyhrocená politická situace v zemi, místní úřady v září zachvátila generální stávka a v justici trvá doposud.

Vývojářům hrozí Vánoce za mřížemi
i Zdroj: Hrej.cz

Řecký právník obou vývojářů Panagiotis Eleftherioy konstatoval, že soudy jsou dnes v Řecku stále ochromeny a že se případ nezačne projednávat dřív než dvacátého října, kdy má justice teoreticky obnovit činnost. Podotkl však ještě, že řecký právní systém dovoluje ponechat zadržené lidi ve vazbě až sto dvacet dní, než se případ otevře, čili v extrémním případě by zadržení Češi mohli zůstat ve vězení i o Vánocích. Policie je totiž zatkla devátého září.

Buchta s Pezlarem byli v Řecku nařčeni ze špionáže, když si na řeckém ostrově Lemnos fotili kromě místní krajiny také vojenské a strategické objekty. Za podobnou činnost tam byli před jedenácti lety zadrženi dva Britové. Ve vězení strávili šest měsíců a ven se dostali až po zaplacené kauci ve výši devíti tisíc liber.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama