gta-v-mame-vsechny-nove-informace
Novinka GTA V - máme všechny nové informace

GTA V - máme všechny nové informace

Erik Omar

Erik Omar

8. 11. 2012 17:05 9
Reklama

Update 2: Nové číslo magazínu obsahující exkluzivní informace o GTA V už vyšlo, a tak vám můžeme bodově shrnout vše, co jsme se dozvěděli. Naši vlastní (klasickou) preview hry pak čekejte v nebližších dnech. Nové gameplay screeny pod článkem.

Takže co vás v GTA V čeká:

  • Jak už jsme psali níže, ve hře se ujmete rovnou tří hlavních hrdinů. Michaela (ten starší sympaťák, čtyřicátník, bývalý bankovní lupič), Trevora (ten red-neck, čtyřicátník, kriminálník) a Frankieho (ten Afroameričan, dvacátník, exekutor). Zajímavé je, že mezi nimi budete moct libovolně přepínat skrze "rychlé menu", kdy se kamera zvedne nad mapu ve stylu Google Earth a vy pak jen na mapce vyberete postavu, do které se chcete "převtělit".
  • Každý z hrdinů umí něco jiného a zároveň má každý dost odlišnou náturu.
  • Pokaždé když jste v těle jednoho, ostatní dva pokračují ve svých každodenních činnostech. Často je tak při zpátečním převtělení najdete v překvapivých situacích (pozn. autora: třeba na záchodě?).
  • Protagonista Trevor je popisován jako maniak, který pochází z okrsku Blaine. Místa, jenž je plné feťáků a jiných pochybných existencí. Trevora nemá rád Franklin.
  • Hráč může "fuckovat" NPC kolem sebe. Ty reagují na základě toho, kde se zrovna v rámci herní mapy nacházíte.
  • Tester hry (nejspíš) před zraky někoho z redakce magazínu otevřel nádrž auta a rozlil benzín tak, aby udělal do nádrže cestičku. Z druhé strany pak cestičku zapalovačem zapálil. Pak už jen sledoval, jak oheň utíká do cíle - auto samozřejmě vybuchlo.
  • Stejně jako v San Andreas si i v GTA V užijete volnočasové aktivity. GI zmiňuje např. posilování na pláži. V prvním traileru jsme pak viděli další.
  • Ammu-Nation, řetězec obchodů se zbraněmi, je zpět.
  • Ve hře se objeví hned několik misí podobných té nejoblíbenější z GTA IV nazvané "Three Leaf Clover". Tehdy jste v kůži Nika spolu s Iry utíkali z banky (kterou jste před tím vybrakovali) a to hned v několika sekvencích. I v GTA V mají být bankovní přepadení rozčleněna na několik sekvencí. To platí i pro ostatní "nebankovní" mise - mají být mnohem komplexnější.
  • Dočkáte se i misí, ve kterých budou figurovat všichni tři protagonisté.
  • V misích se všemi protagonisty můžete být v kůži Michaela na zemi a střílet nepřátele zpoza barikády, nebo se můžete "převtělit" do Trevora a nepřátele z pohodlí střešního úkrytu odstřelovat.
  • Převtělování během akčních sekvencí budete ve hře využívat často.
  • Rockstar tvrdí, že má GTA V nejsilnější příběh, který kdy vytvořili.
  • Orchestrální hudba ve hře reaguje na akci.
  • Řízení aut, střelba, boj - to vše se dočkalo kompletního předělání.
  • GTA V bude narozdíl od čtyřky bez "romantických misí", tj. žádné chození na bowling s kozatou černovláskou apod.
  • Ve hře "osedláme" tyto vehikly: auta, čtyřkolky, lodě, letadla, helikoptéry, skútry, horská kola, motorky a další.
  • Los Santos je větší než herní svět Red Dead Redemption, GTA V a San Andreas dohromady. Čekají vás města, vojenská základna, divočina, ale i oceánské dno (pravděpodobně si užijete i potápění).

Update 1: Je potvrzeno, že si skutečně zahrajeme za tři hlavní hrdiny.

"Představujeme tři hlavní protagonisty," napsala k uvedení obálky redakce GI. Ta zároveň vypustila další artwork (najdete pod novinkou) a informaci, že je Los Santos největším open world místem, které kdy Rockstar vytvořil.

Jeden z redaktorů GI na svém twitteru dále potvrdil, že se ani jeden ze tří chlapíku na obrázku nejmenuje Alber De Silva, jak se spekulovalo.

Původní zpráva: Už je to tady, dámy a pánové. Očekávané GTA V odkrývá karty v novém čísle magazínu Game Informer. Samotný článek s informacemi ještě nemáme, ale k dispozici už je obálka, která toho prozrazuje dost sama o sobě.

Obálku tvoří artwork, na kterém jsou vyobrazení tři muž. První z leva je ten, kterého jste mohli vidět na skútru dnes ráno. Uprostřed bychom čekali hlavního hrdinu, ovšem chlápkovi z prvního traileru (o kterém se zatím mluvilo jako o hlavním protagonistovi) se nepodobá. To ovšem neplatí pro borce vedle něj, který je na 99% muž z ukázky.

Ale za koho z trojce budeme hrát? Za všechny tři? Odpověď bychom měli znát za pár desítek minut.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama