arma-3-vyjde-exkluzivne-na-steamu
Novinka Arma 3 vyjde exkluzivně na Steamu

Arma 3 vyjde exkluzivně na Steamu

Marek Švrkala

Marek Švrkala

21. 2. 2013 18:54
Reklama

Česká studio Bohemia Interactive se rozhodlo, že třetí díl vojenské série Arma bude vyžadovat Steam. V některých regionech bude hra přesto v prodeji i krabicově, i v tomto případě bude ale hru stejně nutné spouštět prostřednictvím největší digitální distribuční služby pro PC. „Očekávám, že to některé z našich fanoušků zklame, a proto bych rád vysvětlil, proč jsme se  tak rozhodli,“ uvedl v příspěvku na vývojářském blogu Joris-Jan van 't Land, šéf projektu.

Na blogu pak naleznete obsáhlý popis výhod, které použití Steamu přináší vývojářům a hráčům. Tvůrci si pochvalují, že se mohou soustředit jen na vývoj. Steam také označují za vhodný nástroj v boji proti pirátství (hra však půjde spustit v offline módu) a vytvoření jediné distribuční verze hry jim ušetří čas, aby třetí Arma mohla vyjít ještě letos. Různé nadstavbové funkce pak studio Bohemia Interactive rovněž ponechá léty prověřenému systému Steamworks.

„Detaily si ještě necháme pro sebe, ovšem naše priority lze shrnout do dvou výrazů – obsah generovaný uživateli a multiplayer,“ napsal Joris-Jan van 't Land a zdůraznil, že už brzy se dozvíme, kdy dlouho očekávaný vojenský simulátor konečně vyjde. Stát by se tak mělo i díky exkluzivitě pro Steam určitě tento rok.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama