fez-2-se-na-xbox-one-zrejme-neobjevi
Novinka Fez 2 se na Xbox One zřejmě neobjeví

Fez 2 se na Xbox One zřejmě neobjeví

Zdeněk Princ

Zdeněk Princ

21. 6. 2013 12:43
Reklama

Phil Fish se znovu vrhá do vývoje a naváže pokračováním své úspěšné plošinovky FEZ. Informace stará déle než týden, kdy byl druhý FEZ oznámen na veletrhu E3. Dosud jsme se však mohli pouze dohadovat, na které platformy tahle malebná plošinovka výjde.

Logicky se jevilo, že se FEZ 2 objeví na Xbox One, neboť předchozí díl vyšel původne pouze pro X360 a PC verze se dočkal až později, Fish ale tuhle doměnku vyvrátil. Na dotaz, pro které platformy chystá svoji hru odpověděl stroz: "Ne na Xbox." A to i přes to, že Microsoft ve středu změnil svůj postoj k DRM a bazarovým hrám a celkově si mezi hráči vylepšil reputaci. Pro Fishe to však moc neznamená, pro něj i ostatní nezávislé vývojáře je podstatné, že Microsoft nic nedělá, se svým, citujeme, "anti-indie" postojem: "Microsoft tím dává najevo, že o moji tvorbu na jejich platformě nestojí. Nemohu tam [svoji hru] vydávat sám za sebe. Kdežto na PS4 tohle udělat můžu, takhle prosté to je," vysvětlil Fish a poukázal na to, co nezávislé vývojáře trápí nejvíce.

Zatímco se značná část konference Sony věnovala nadějným projektům od nezávislých studií, Microsoft se touhle záležitostí příliš nezabýval a nezmínil ani, jak a zda vůbec hodlá nezáivslé vývojáře podporovat. Chybu v komunikaci, už několikátou, se poté snaží zástupci MS hasit až zpětně, což bohužel nestačí. Zatím tedy platí, že ve spolupráci s Microsoftem a jejich ne zrovna průhlednou politikou je možné na Xbox One své hry publikovat, informace o self-publishingu teprve přijdou a je možné, že nakonec i Phil Fish uzná za vhodné zabývat se konzolí od Microsoftu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama