dayz-se-stehuje-do-minecraftu
Novinka DayZ se stěhuje do Minecraftu

DayZ se stěhuje do Minecraftu

Zdeněk Princ

Zdeněk Princ

10. 8. 2013 13:56 3
Reklama

Když se nad tím zamyslíte, Minecraft a DayZ mají hodně společných prvků. Odhlédneme-li samozřejmě od grafiky, kde obě hry snad nemohou být rozdílnější, máte tu obrovský svět, možnost být s ostatními online a nutnost přežít. A teď si představte, kdybyste obě hry spojili v jedno, podobně jako hráč HunteR26RuS.

Ten se na modařské diskuzi DayZ pochlubil tím, že se mu za více než 1000 hodin práce podařilo načrtnout mapu Černarusi v Minecraftu a v práci pokračuje. Podle jeho odhadů bude trvat vytvořit totožnou kopii herní mapy DayZ dalších 4000 hodin, což je jedním slovem šílené. Řečí čísel se jedná o prostor 81 kilometrů čtverečních (počítáme-li délku bloku v Minecraftu jako 1 metr) a na mapě se nachází všechny vesnice, mosty, továrny a další budovy, které budou hráčům DayZ připadat více než povědomé.

Zahrát si budete moci už v zimě, kdy se plánuje spustit až sedmice serverů a počítá se i s tím, aby hráči mohli používat zbraně a další vybavení. Pokud vás projekt zaujal, můžete sledovat jeho vývoj i na oficiálním YouTube kanálu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama